Muškarac poginuo, 2 žene teško ozlijedene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva i pol sata nakon nesrece koja se u srijedu oko 8 sati dogodila na predjelu Surestine na državnoj cesti Rovinj - Kanfanar, odnosno Rovinj - Sošici, u pulskoj je bolnici od teških ozljeda preminuo 59-godišnji Branko Cah iz Rovinja koji je upravljao renaultom megane.

Nakon ocevida koji je potrajao gotovo cetiri sata policija je ne otkrivajuci identitet sudionika izvijestila da se nesreca dogodila kada je 43-godišnja Vesna Vedrina Fabris iz Rovinja upravljajuci peugeotom, pulskih oznaka, iz smjera Rovinja prema Rovinjskom Selu ušla u desni pregledni zavoj te uslijed brzine neprilagodene stanju i osobinama ceste (mokar i klizak kolnik) izgubila nadzor nad vozilom.

Peugeot je tada prešao na lijevu prometnu traku kojom je iz suprotnog smjera, prema Rovinju, automobilom renault megane, pulskih oznaka, upravljao Branko Cah i s kojim je u vozilu bila njegova supruga Lorena (52). Peugeot je lijevim bocnim dijelom udario u lijevi bocni dio renaulta. Dvoje vozaca i putnica teško su stradali.

Da bi se unesrecenima mogla pružiti lijecnicka pomoc bila je nužna intervencija vatrogasaca koji su više od pola sata rezali lim na vozilima koja su uslijed silovitog sraza završila izvan lijeve i desne strane kolnika. Troje teško ozlijedenih prevezeno je u pulsku Opcu bolnicu gdje je Branko Cah u 10.25 sati podlegao ozljedama, dok su, kako doznajemo od glasnogovornika pulske Opce bolnice Gorana Paica, njegova teško ozlijedena supruga Lorena i vozacica peugeota Vesna Vedrina Fabris tijekom dana operirane.

Ocevid na mjestu nesrece obavili su djelatnici rovinjske prometne policije, a dežurni istražni sudac Županijskog suda u Puli koji nije izlazio na teren naložio je vještacenje obaju vozila radi utvrdivanja njihove tehnicke ispravnosti te obdukciju preminulog Caha.


Podijeli: Facebook Twiter