Muškarac koji je pucao nađen mrtav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pave Špoljarić nađen je mrtav u svojoj kući u koju se naoružan zatvorio poslijepodne, potvrdila je nešto prije 22 karlovačka policija. Zbog moguće talačke situacije u obiteljskoj kući u Rakovici kod Plitvičkih jezera na teren je danas izašla specijalna policija s pregovaračem. Načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić izjavio je novinarima kasno navečer da je policija ušla u kuću u kojoj je zatekla mrtvog muškarca. Policija nije upotrijebila oružje i najverojatnije se radi o samoubojstvu, rekao je Katić.

Potvrdio je također da je sestra neozlijeđena i zbrinuta. Kazao je da se sve okolnosti utvrđuju očevidom i za sutra najavio konferenciju za novinare. Snage interventne policije su se povukle.

U 13.49 policija je zaprimila dojavu o obiteljskom nasilju u rakovičkoj obitelji Špoljarić, gdje se Pave posvađao s bratom, koji je pobjegao, a Pave se zatvorio u kuću i s njim je bila njegova sestra. Policija ga je pokušala pregovorima uvjeriti da se preda, a u 20.30 sati je prihvatila ponudu Ivana Župana, bratića Pave Špoljarića da se on uključi u pregovore.

Načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić, koji se jedini predvečer službeno obratio medijima, kazao je da je moguće da Nada Špoljarić nije silom zatočena u kući s naoružanim bratom, ali da to nije isključeno. Na pitanje je li točno da je Pave Špoljarić pucao na brata Igora, Katić je odgovorio da je do pucnjave došlo kada se policija odazvala pozivu na dojavu o obiteljskom nasilju. Pucnjava je bila "nasumična, u vrijeme kada je policija pokušala intervenirati", rekao je.

Načelnik općine Rakovica Franjo Franjković kazao je za Hinu da obitelj dobro poznaje i da dio članova "ima određeno opterećenje u obitelji" ali da se do sada nikada ništa tako drastično u toj obitelji nije dogodilo.  Radi se o mirnoj obitelji koja nema ni nekih financijskih problema, tako da ne znam što se dogodilo u toj obitelji, rekao je. Prema službenim informacijama policije nitko u obitelji nema kriminalni dosje. Na pitanja o mogućim motivima sukoba još nema službenih odgovora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter