Muškarac iz Galižane nožem izbo 25-godišnjaka iz Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva 56-godišnjaku iz Galižane, koji je u noći 20. prosinca, sa subote na nedjelju, nožem pokušao ubiti 25-godišnjaka iz Pule sudac istrage odredio je 30-dnevno zadržavanje u istražnom zatvoru.

Policijska uprava istarska o ovom je događaju izvijestila tek u ponedjeljak oko 15 sati navodeći da je provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđena sumnja da je 20. prosinca između 3 i 3.20 sati, u stanu u Maksimijanovoj ulici u Puli, 56-godišnjak oštrim predmetom ozlijedio 25-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nisu u srodstvu

Priopćeno je i da je ozlijeđenom mladiću pružena liječnička pomoć u pulskoj Općoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 20. prosinca u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Neslužbeno doznajemo da je 59-godišnjak ozlijedio Puljanina nožem te da nisu u srodstvu. O okolnostima koje su prethodile pokušaju ubojstva nema nikakvih službenih informacija.

Županijsko državno odvjetništvo je kasnije tijekom ponedjeljka, izvijestilo da je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 56-godišnjaka zbog kaznenog djela protiv života i tijela, odnosno ubojstva u pokušaju.

Prijedlog za određivanje istražnog zatvora 56-godišnjaku odvjetništvo je obrazložilo opasnošću da bi on na slobodi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Stanari nisu ništa čuli

O samom događaju u Maksimijanovoj ulici, u središtu Pule,  stanari te ulice nemaju konkretnih saznanja, niti su išta čuli te noći. (Marica KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter