Mušaraf se vratio u Pakistan unatoč prijetnjama smrću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši pakistanski predsjednik Pervez Mušaraf vratio se u nedjelju u Pakistan nakon više od četiri godine izbjeglištva, unatoč tome što su talibanski pobunjenici zaprijetili da će poslati bombaše samoubojice i snajperiste da ga ubiju.

Mušaraf se domogao vlasti u Pakistanu 1999. vojnim udarom, a 2008. je dao ostavku nakon što su njegovi saveznici izgubili izbore i nova vlada zaprijetila da će pokrenuti proces njegova svrgavanja. Godinu dana kasnije napustio je zemlju.

Vratio se u zemlju u nedjelju, nakon izbjeglištva u Dubaiju i Londonu, kako bi sudjelovao na parlamentarnim izborima 11. svibnja.

Bivši predsjednik je stigao u pratnji više desetaka svojih pobornika, koji su neprestano tijekom redovnog leta iz Dubaija skandirali "Dug život Mušarafu".

Mušaraf je izjavio da "nije nervozan, već zabrinut za neke nepoznanice u vezi s terorizmom, ekstremizmom, sudskim procesima i izborima".

Mušaraf je naljutio talibane svojedobnom odlukom da se pridruži Amerikancima u ratu protiv islamista nakon napada u Americi 11. rujna 2001. i kasnijim borbama protiv militanata u Pakistanu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter