Musaka od mesa, špinata i gljiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukusno i lagano jelo, a uz to i vrlo lako probavljivo. Iako dinstano mljeveno meso vecini ljudi pada teško na želudac, tu je lagani špinat koji je niske energetske vrijednosti s obiljem vitamina, minerala, dijetalnih vlakana, klorofila i vode.



Sastojci:
0,5 kg mljevenog mesa, 2 glavice luka, 200 g šampinjona, 600 g ocišcenog špinata, mala šalica riže, kiselo vrhnje, 2 jaja, sol, papar.
Priprema: Usitnite luk te na njemu dinstajte oprano meso uz povremeno dodavanje male kolicine vode dok potpuno ne omekša, pa dodajte rižu i jedno jaje koje ste prethodno izmutili.

Listove špinata kratko popariti da omekšaju, pa odabrati vecu posudu u koju cete slagati red špinata, red mesa i red gljiva izrezane na kolutice.

Slažite redove i neka vam posljednji red bude red špinata, pa prelijte jajetom u koje ste dodali vrhnje, sol i papar. Malo protresite posudu i stavite peci na 180 celzija oko 20 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter