Murva podržava izgradnju vrtića, ali ne nauštrb zelenih površina

(M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)
(M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Udruga Murva pokrenula je peticiju za očuvanje zelene površine i dječjeg igrališta oko Osnovne škole Marčana te traži javnu prezentaciju projekta gradnje vrtića i škole.

- Nedavno je na službenim internetskim stranicama Općine Marčana objavljen glavni projekt gradnje novog dječjeg vrtića u Marčani koji je trebao javnosti pojasniti kako će izgledati jedna od ovogodišnjih najvećih investicija u ovoj općini. Projektom, međutim, nije jasno definirano gdje će se nalaziti dječje igralište i vrtić budući da je gradnja predviđena na području sadašnje jedine zelene površine oko vrtića i osnovne škole te jedinog dječjeg igrališta u Marčani, što zabrinjava mnoge roditelje vrtićke, ali i školske djece, kaže Srećko Peršić, predsjednik Murve.

Napominje da je u nacrtima vidljivo da djeca više neće imati zelene površine oko vrtića i škole, što je nedopustivo, smatraju u Murvi te pokreću peticiju kojom traže da se pri gradnji vrtića vodi računa o tome da se za djecu svih uzrasta planira potrebna zelena površina, te dječje igralište.

U Murvi podržavaju izgradnju novog vrtića u Marčani budući da postojeći prostori više ne udovoljavaju kako broju djece, tako i standardima.

- No, ne želimo da se projekt odradi ishitreno bez promišljanja o svim sadržajima budući da su parcele na kojima će se realizirati projekti dovoljno velike za sve potrebne sadržaje. Budući da nam nakon zahtjeva u općinskoj upravi nije objašnjeno gdje će konkretno biti smješten dječji vrtić u odnosu na nadograđeni dio škole te nove sportske dvorane, tražimo od Općine Marčana da javno predstavi sva tri projekta u prostoru kako bi se već u startu izbjeglo moguće nezadovoljstvo svih korisnika tih površina. Želimo da se svima predstave površine novih objekata, na kojim će se točno lokacijama nalaziti, gdje će biti uređeno dječje igralište i zelena površina za vrtićku djecu, te gdje će se nalaziti tereni za odbojku na pijesku te malonogometno igralište, napominje Peršić. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter