Mursijevci ubili policajce u znak odmazde

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nasilje u Egiptu nastavilo se u četvrtak kada su pristaše svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija ubile dvojicu policajaca u dvije egipatske pokrajine i upali u jednu od vladinih zgrada u Kairu, objavili su dužnosnici dan nakon krvavog napada vojske i policije na njegove pristaše u Kairu.

Jedan 21-godišnji policajac ubijen je vatrenim oružjem u napadu na poluotoku Sinaj, uporištu oružanih islamističkih skupina koje redovno napadaju snage reda. Drugi je stradao u napadu na policiju u Asiutu, u središtu zemlje.

Stotine Mursijevih pristaša napalo je jednu od vladinih zgrada u Kairu i zapalilo njezin ulaz. Privatna televizija CBC je prikazala snimke sjedišta guvernera pokrajine Giza.

Stotine pripadnika Muslimanskog bratstva izašlo je u četvrtak na ulice drugog po veličini egipatskog grada Aleksandrije kako bi prosvjedovalo protiv brutalnog obračuna s prosvjednicima dan ranije u Kairu.

U krvavom rastjerivanju Mursijevih pobornika u Kairu i nasilju koje se proširilo zemljom u srijedu je po najnovijim podacima poginulo 525 ljudi, od kojih 482 civila, objavio je u četvrtak jedan dužnosnik ministarstva zdravlja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter