Murray porazio Dodiga, Hrvatska bez Davis Cupa

Dodig i Murray u Umagu
Dodig i Murray u Umagu

Hrvatska se nije plasirala u Svjetsku skupinu Davis Cupa nakon što je danas u četvrtom meču kvalifikacijskog susreta protiv Velike Britanije Ivan Dodig izgubio od Andyja Murraya u Umagu sa 4-6, 2-6, 4-6 nakon dva sata i 21 minutu igre, što je Britancima donijelo prednost od 3-1.

Murray je od početka pokazao da je bolji, uzeo je našem igraču servis i poveo. Iako je Dodig nakon toga 'breaknuo' Murrayja, treći tenisač svijeta je odmah vratio servis i prvi set dobio sa 6-4. U drugom setu je ta razlika bila još očitija, Dodig nije mogao pružiti odgovarajući otpor Škotu. Imao je dvije break lopte kod rezultata 3-2, no to nije iskoristio i Murray je dobio i taj set sa 6-2. U trećem setu Murray nastavlja bolje igrati protiv Dodiga, uzeo mu je servis odmah na početku i prednost zadržao do kraja. Kod rezultata 5-3, Dodig je na svom servisu pružio žestok otpor i Murray je izgubio dvije meč lopte. Na Murrayeveom servisu, sudac je dosudio jednu spornu loptu u korist Velike Britanije kod rezultata 40-30 za Škota kojem je nakon toga bilo lako zaključiti meč.

"Bio je to jedan zanimljiv meč, u kojem sam ja pružio dobar tenis, ali Andy je pokazao zašto je treći igrač svijeta i osvajač Grand Slamova. Danas je odigrao na svojoj razini, a to je jedan drugi nivo igre. Ništa mi nije poklonio, ključne poene je odigrao bolje, bio je strpljiviji i na kraju zasluženo pobijedio", kazao je Dodig.

Na pitanje koliko bi Hrvatska bila jača da je mogao igrati naš najbolje rangirani tenisač Marin Čilić, Dodig je rekao da je Marin nositelj naše Davis Cup reprezentacije i igrač koji ima puno vrhunskih pobjeda u Davis Cupu, u kojem obično igra svoj najbolji tenis.

"Za nas je bio veliki hendikep što se nakon dvije godine u reprezentaciju Velike Britanije vratio Andy Murray, a s njime i vrlo dobrim parom Britanci mogu računati i na najveće domete u ovom natjecanju, i zato mislim da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika", rekao je Dodig i dodao da će ovaj susret biti dobra škola za naše mlade igrače.

U meču je Dodig napravio 42 neprisiljene greške, Murray 33, naš je tenisač osvojio 61 posto poena na prvom servisu, jednom je servirao as i ukupno je osvojio 69 poena, a Škot 95. U posljednjem je dvoboju dana Mate Pavić izgubio od Daniela Evansa s 4-6, 6-7 (4).

O mogućnosti da Hrvatska nakon niza godina na kraju ove sezone ima jednog tenisača na završnom, Masters turniru, i to u igri parova, Dodig je rekao da će on i njegov partner Melo iz Brazila napraviti sve da se nađu na završnom turniru u Londonu.

"Idući tjedan neću nastupiti ni na jednom turniru, ali do kraja sezone Melo i ja ćemo nastupiti na pet turnira u igri parova. Znam da će mnogi parovi iskoristiti naše nenastupanje ovog tjedna, a ja se nadam da ćemo na barem jednom od turnira ostvariti plasman koji bi nas odveo na završni Masters", kazao je Dodig.

Velika Britanija će igrati u Svjetskoj skupini Davis Cupa prvi put nakon 2008. godine.

HRVATSKA - VELIKA BRITANIJA 1-4 Petak: Andy Murray - Borna Ćorić 6-3, 6-0, 6-3 Ivan Dodig - Daniel Evans 6-3, 6-2, 6-3 Subota: Colin Fleming/Andy Murray - Ivan Dodig/Mate Pavić 6-3, 6-2, 6-7 (6), 6-1 Nedelja: Ivan Dodig - Andy Murray 6-4, 6-2, 6-4, Mate Pavić - Daniel Evans 4-6, 6-7 (4). (Hina, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter