Murray izbacio Cilica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisac Marin Cilic nije se uspio plasirati u cetvrtfinale Wimbledona, u susretu 4. kola bolji od njega bio je Britanac Andy Murray sa 7:5, 6:2, 6:3 u mecu koji je se protegao u dva dana iako je trajao dva sata i 10 minuta.

Bio je ovo sedmi medusobni susret Cilica i Murraya u seniorskoj konkurenciji i šesta pobjeda Britanca. Zanimljivo, susretali su se na sva cetiri grand slam turnira, Cilic je svoju jedinu pobjedu ostvario u 4. kolu US Opena 2009., dok je Murray pobjedivao u 4. kolu Roland Garrosa 2009., polufinalu Australian Opena 2010., te sada i u 4. kolu Wimbledona 2012.

Cilic i Murray su u ponedjeljak zbog kiše morali prekinuti susret prvi vodstvu Murraya od 7:5, 3:1. U utorak su u prvom dolasku na teren igrali samo tri minute prije no što ih je kiša potjerala u svlacionicu pri rezultatu 4:2 za Murraya u drugom setu.

Nakon sat vremena stanke mec je ponovno nastavljen, a mnogo bolje je reagirao Murray koji je osvojio prva dva gema i tako riješio drugi set u svoju korist sa 6:2.

U prvoj igri treceg seta Cilic je imao cetiri break-lopte, ali Murray je u sva cetiri navrata ubacio prvi servis i našem tenisacu nije ponudio nikakvu šansu za oduzimanje servisa. Kljucni trenutak treceg seta dogodio se u cetvrtom gemu kada je Murray oduzeo servis Cilicu i tu prednost održao do kraja susreta.

Cilicu je nakon ovog poraza najbolji rezultat u Wimbledonu ostao plasman u 4. kolo. Prvi je put to ostvario 2008. godine, a drugi ove.


Podijeli: Facebook Twiter