Muriel Anderson i Damir Halilic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U umaškom Circolu u Zajednici Talijana bilo j pretijesno, jer su mnogi poželjeli poslušati uživo majstore na gitari – Rijecanina Damira Halilica – Hala i jednu od najznacajnijih žena u svijetu gitare Muriel Anderson iz SAD-a.

Rijecki glazbenik, koji je svoju karijeru zapoceo u grupi En face, odsvirao je nekoliko svojih skladbi a oduševljena publika svih dobi nagradila ga je gromoglasnim pljeskom. Pridružila mu se zatim kao posebna gošca Dina, pjevacica s kojom suraduje posljednje dvije godine, pa su zajedno na najbolji moguci nacin pripremili teren zvijezdi iz Amerike.



Svojim osebujnim stilom Anderson je slušatelje vodila kroz razne glazbene svjetove – od kantautorskih izleta, obrada Beatlesa do drugih popularnih skladbi i klasicnog repertoara. Umažani su bili istinski oduševljeni i dirnuti, atmosfera je bila odlicna. Za tako veliki broj ljubitelja dobre muzike prostor Circola bio je definitivno premali.

Inace, ta je glazbenica pokretacica i umjetnicka ravnateljica prestižnog festivala Muriel Anderson's All Star Guitar Night koji se svake godine odvija u Nashvilleu, prva je žena koja je osvojila prvo mjesto na najvecem americkom gitaristickom natjecanju National Fingerpicking Guitar Championship, njena se glazba može cuti u filmu Woodyja Allena «Vicky Cristina Barcelona», redovito nastupa diljem svijeta (to joj nije prvi put u Hrvatskoj s Halom), suraduje sa svjetskim legendama, piše kompozicije za orkestre, izdala je desetak albuma…


Podijeli: Facebook Twiter