Murdoch gura Wall Street Journal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medijski magnat Rupert Murdoch želi ovladati pisanim novinarstvom u New Yorku, tvrdi The New York Magazine.

Rijec je o strategiji kojoj je dan kodni naziv Operacija Amsterdam a cilj joj je da se New York Timesu smanji tiraža, odnosno da se poveca tiraža Wall Street Journala, lista u vlasništvu Murdochaa, koji bi potom postao najprodavaniji u Velikoj jabuci.

Prava rijeka novca je skrenuta u Wall Street Journal, navodno, kako bi sva konkurencija ostala iza njega. Do sada je vec investirao cak 80 milijuna dolara, skoro nezapamcena sredstva kada je rijec o pisanom novinarstvu. Toliko je Murdoch potrošio za novo glavno sjedište lista, koje je opremljeno svim mogucim «krikovima» najmodernije tehnologije.



Lokacija je u njujorškoj Šestoj aveniji. Pritom su komunikacijski centar u zgradi nazvali The Hub, asocirajuci pritom na satelitske naprave u svemiru buduci da prostorija djeluje kao u nekom svemirskom brodu. Murdock je uložio i petnaest milijuna dolara kako bi stvorio lokalnu redakciju lista. Rezultat ovog poteza je da ce Wall Street Journal prvi put u svojoj povijesti, kao dobro znani financijsko-gospodarski list, imati jedno gradsko izdanje.


Podijeli: Facebook Twiter