Mura 05 - Istra 1961 0:5

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadeset i jedan dan nakon pocetka piprema i treci dan nakon dolaska u Moravske Toplice u Sloveniji i istovremenog ukidanja suspenzije nogometaši "Istre 1961" napokon su odigrali i prijateljsku utakmicu tocno tri tjedna prije pocetka prvenstva.

Verudeži su na gradskom igralištu Fantazerija u Murskoj Soboti bili bolji s visokih 5:0. Ocito je pulska momcad bila željna susreta jer su igraci djelovali dosta rastrcano i motivirani kako bi se u prvoj prijateljskoj utakmici što bolje predstavili novom treneru Anti Miši.

Popodnevna utakmica koju su Verudeži odradili nakon što su ujutro imali trening po sparnom vremenu, bila je odmah lišena rezultatske neizvjesnosti. Stupic je vec u 7. minuti dobio najstrožu kaznu koju je sudac Tratenjek dosudio zbog prekršaja nad Prelcecom.

Inace, Miše je u prvom djelu ispred vratara Lovrica poredao Markovica, Deaka, Stranatica i Kacica tako da je od prošlosezonske obrane u prvom predstavljanju jedino Pauletic prepustio mjesto Deaku. U veznom redu osim novopridošlog Kovacevica i Prelceca mjesto su dobila dva proizvoda omladinskog pogona Verudeža Stojanovic i Batelic, dok je Stupicu u napadu najbliži bio Alimi.

U nastavku utakmice Šehic je nastavio tamo gdje je stao na proljece, matiravši suparnickog vratara iz 11 metara za drugi i cetvrti pogodak pulskog prvaligaša. Pulski izvodac ne samo da je bio precizan s kreca nego je i sam izborio kaznene udarce.

Da ipak Verudeži odmah u prvom susretu postignu i gol iz igre pobrinuo se Goran Roce u 64. minuti, a njegovim stopama je pred kraj susreta krenuo i Šehic koji je tako u jednom poluvremenu postigao "hat-trick".

Iducu prijateljsku utakmicu "Istra 1961" odigrat ce u srijedu protiv ovogodišnjeg osvajaca poljskog kupa "Jagiellonije".

Gradski stadion Fazanerija. Gledatelja: 100. Suci: Tratenjek. Pomocnici: Žeks i Krajnc (Slovenija). Strijelci: 0:1 Stupic (7'-11m), 0:2 Šehic (57-11m), 0:3 Roce (64'), 0:4 Šehic (73'-11m), 0:5 Šehic (85').

MURA: Vitez, Krajnc, Kous, J. Janža, Zadravec, Kouter, Smodiš, Vršic, Stojkovic, Bohar (još su igrali: Klemencic, Pavel, Gruškovnjak, Ivancic, Murati, E. Janža, Sreš, Mauko, Bencak, Halas.

ISTRA 1961 (I. poluvrijeme): Lovric, Markovic, Deak, Stranatic, Kacic, Prelcec, Stojanovic, Kovacevic, Batelic, Alimi, Stupic,.

ISTRA 1961 (II. poluvrijeme): Prskalo, Sušic, Barišic, Pauletic, Plecic, Lekaj, Andelkovic, Župan, Grbac, Roce, Šehic.


Podijeli: Facebook Twiter