MUP: Unutarnja kontrola o curenju dokumenata u medije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je izvijestio da je naložio unutarnju kontrolu u MUP-u zbog curenja u medije policijskih dokumenata, navodno vezanih uz operativnu akciju "Juda".

- Ja sam već naložio da unutarnja kontrola zajedno s kriminalističkom policijom utvrdi sve okolnosti vezano uz postojanje dokumenata i javnost će biti izviještena o rezultatima tog istraživanja. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći, izjavio je Ostojić novinarima na izbornoj konvenciji splitskoga SDP-a.

Upitan da li se iza kodnog imena operativne akcije "Juda", koja se spominje u medijima, krije ime neke osobe, ministar Ostojić je odgovorio da on "uopće ne spominje bilo kakve operativne akcije, ili bilo što drugo ili bilo kakva imena".

- Govorim o tome da će se istražiti podaci, odnosno sve ono što je bilo izneseno ovih dana u medijima o postojanju navodnih dokumenata iz Ministarstva unutarnjih poslova. Sve vam je jasno. Prema tome treba pričekati rezultate istrage, kazao je Ostojić.

Neki su mediji objavili izvješće za koje su naveli da je policijsko, a u kojem se, prema medijskim tumačenjima, vidi kako su državni odvjetnik Mladen Bajić i bivši glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček komunicirali uoči objavljivanja tajnih iskaza u medijima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter