MUP: Ravnatelj policije nije kršio zakon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestilo je danas kako je nakon provedenog nadzora i navoda iz pisma Vladimira Šelebaja Selliera ocijenjeno da su navodi koji terete glavnog ravnatelja policije Olivera Grbica neutemeljeni.

MUP je 7. rujna zaprimio pismo Vladimira Šelebaja Selliera , koje je istovremeno i javno objavljeno u medijima, a u kojem se ukazuje na navodnu zlouporabu položaja glavnog ravnatelja policije Olivera Grbica, nakon cega je ministar unutarnjih poslova naložio provedbu unutarnjeg nadzora i provjeru navoda iz pisma.

Unutarnji nadzor proveli su djelatnici Odjela za unutarnju kontrolu, a tijekom nadzora je »obavljen uvid u svu relevantnu dokumentaciju sacinjenu povodom slucajeva koji se spominju u pismu te su obavljeni razgovori s nadležnim policijskim službenicima u pojedinim slucajevima«. Utvrdeno je, navodi se u priopcenju, da je razlog za postupanje policijskih službenika zagrebacke PU i zadarske PU bio stvaran i zakonski utemeljen, a policijsko postupanje bilo je provedeno po pravilima struke i sukladno zakonskim ovlastima.

»Glavni ravnatelj policije Oliver Grbic nije ni na koji nacin od nacelnika zagrebacke PU i nacelnika zadarske PU zahtijevao postupanje policije koje bi bilo pristrano u korist Dijane Culjak, a na štetu, Vladimira Šelebaja Selliera. Glavni ravnatelj policije Oliver Grbic nije naložio niti organizirao poduzimanje posebnih dokaznih radnji (nadzor i tajno snimanje telefonskih razgovora) i tajno pracenje Vladimira Šelebaja Selliera. Navodi Vladimira Šelebaja Selliera koji terete glavnog ravnatelja policije Olivera Grbica ocijenjeni su kao neutemeljeni«, stoji u priopcenju glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca .

Šelebaj Sallieri u pismu ministru Tomislavu Karamarku tvrdi da ravnatelj policije Grbic, koji je navodno u ljubavnoj vezi s njegovom suprugom, HTV-ovom novinarkom i urednicom Dijanom Culjak Šelebaj, sudjeluje u pokušaju da ga se ošteti za milijunsku imovinu, te da je iskoristio svoje podredene kako bi mu onemogucio da tijekom brakorazvodne parnice dode do novca od prodanoga zajednickog stana. Takoder navodi i da je bez osnova i mimo uobicajene procedure pozivan na razgovore u policiju te da su policijski službenici, uz ino, bez potrebe pretraživali njegove nekretnine u Zadru.


Podijeli: Facebook Twiter