MUP poništio natječaj za nabavku 150 terenaca

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Natječaj za oko 150 terenaca za Ministarstvo unutarnjih poslova je poništen jer u proračunu trenutačno nema novca za tu javnu nabavu, a policija je krenula istraživati je li bilo mutnih radnji u ovom poslu.

Da se u nabavku terenaca ne ide zbog nedostatka novca potvrdio je Državni ured za središnju nabavu, čime se od posla od predviđenih 70 milijuna kuna do daljnjeg odustaje. S druge strane, iz policije se doznaje kako su zbog indicija da je bilo nekih mutnih poslova pokrenula istragu.

A zanimljivo je kako su MUP i policija nedavno dobili anonimnu dojavu, odnosno analizu, što se sve navodno događalo u ovom javnom natječaju. Na sedam stranica se temeljito pretreslo čitav natječaj, uz opaske o potencijalnim nepravilnostima koje su bile.

Navedeno je i kako je Središnji ured morao reagirati na ponudu za kupnju Mitsubishi Pajera, jer su bili ponuđeni za cijenu od 18 tisuća eura po vozilu. Kako se radi o 30-ak tisuća manjoj cijeni nego li je ona normalnoj prodaji, Središnji ured je prema Zakonu o javnoj nabavi morao provesti dodatne provjere. Pored toga, navodi se i kako šefovi firme koja je nudila Mitsubishije u prijateljskim vezama s nekim visokim HDZ-ovcima. (D. RADALJAC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter