MUP ga smijenio pa vratio na čelo umaške policije

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Odbor za državnu službu Ministarstva uprave RH ukinuo je rješenje Policijske uprave istarske od 11. listopada 2012. godine kojim je policijski inspektor iz Poreča Davor Švenda imenovan na mjesto načelnika Policijske postaje Umag. Odbor je donio takvo rješenje nakon što je bivši načelnik umaške policije Tomislav Rajković, koji je nakon internog natječaja MUP-a smijenjen podnio žalbu. 
 
Budući da je ovo rješenje pravomoćno te žalba nije moguća, Rajković treba biti vraćen na mjesto načelnika umaške policije, a Davor Švenda u porečku policijsku postaju. No, u međuvremenu je MUP donio novo rješenje kojim se Švenda ponovno imenuje načelnikom umaške policije.
 
Rajković je podnio žalbu smatrajući da je PU istarska nezakonito provela interni oglas. Zakonom o policiji je propisano da se interni oglas može raspisati ukoliko postoji upražnjeno radno mjesto. Međutim, Rajković je u trenutku raspisivanja tog natječaja, 7. kolovoza 2012. godine, imao pravovaljano rješenje o imenovanju na radno mjesto načelnika policije u Umagu, i to od 2009. godine.
 
Odbor za državnu službu je u cijelosti prihvatio Rajkovićevu žalbu. Na koncu rješenja kojeg potpisuje predsjednica Odbora Sanja Pintar Gotal, navodi da je Policijska uprava istarska pogrešno zaključila da je radno mjesto načelnika PP Umag slobodno.
 
- U obrazloženju se navodi da policijski službenici MUP-a nastavljaju s radom na svojim dosadašnjim mjestima i zadržavaju zvanja i plaće prema dosadašnjim propisima. Radno mjesto na koje je bio raspoređen Rajković nije ukinuto, niti je ukinuta ustrojstvena jedinica, ističe Denis Buždon, dopredsjednik Općeg sindikata MUP-a i povjerenik za PU istarsku. (C.B. GALIĆ)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 
 

Podijeli: Facebook Twiter