MUP financirao sanaciju Medulinske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci uskrsnih blagdana kada se ocekuje masovniji dolazak turista u Pulu, intenzivno se ureduju prilazi gradu. Tako je danas dovršeno asfaltiranje Medulinske ceste koja je tijekom jucerašnjeg dana bila zatvorena za promet.

- Ovi su radovi izvedeni u sklopu nacionalnog programa sigurnosti na cestama. Financiralo ih je Ministarstvo unutarnjih poslova putem Županijske uprave za ceste (ŽUC), odnosno MUP je projektnu tehnicku dokumentaciju financirao izravno, a za same radove je sredstva proslijedio ŽUC-u. Na javnom natjecaju kao najpovoljniji izvodac odabrana je Cesta d.d. koja je i izvela radove u roku.

Naime, u sklopu te sanacije obnovit ce se 1.300 metara ceste, postaviti nove odbojne ograde, plasticna horizontalna signalizacija i u kriticnim zavojima led diode. Ta se prometnica sanira jer je prema podacima MUP-a, s obzirom na broj nesreca, bila proglašena opasnim mjestom, kaže nam Biserka Griparic, pomocnica ravnatelja Županijske uprave za ceste.

Nakon asfaltiranja, dodaje Griparic, uslijedit ce postavljanje signalizacije i led dioda kojima ce se cijeli zahvat kompletirati, a dovršetak radova se ocekuje pocetkom lipnja.

I na drugom ulazu u grad, onom iz pravca Vodnjana, intenzivno se sanira prometnica. Kako saznajemo od izvodaca radova, firme Istarske ceste, dio je to redovnog održavanja prometnica. Zapocelo je u srijedu, potom se radovi zbog Uskrsa nakratko prekidaju, ali ce se nastaviti odmah iza blagdana te vjerojatno iduceg tjedna dovršiti. Radovi ce obuhvatiti krpanje ulegnuca i sanaciju sitnih oštecenja cijelom dužinom prometnice od Pule do Vodnjana. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter