Muntić: Lovac samo razdvajao sukobljene pse?

Zlostavljače životinja može se prekršajno i kazneno goniti (Jure MIŠKOVIĆ/CROPIX)
Zlostavljače životinja može se prekršajno i kazneno goniti (Jure MIŠKOVIĆ/CROPIX)

Priča o mučkom zlostavljanju psa koja se ovih dana zavrtjela istarskim medijima mogla bi dobiti sasvim neočekivani epilog. Naime, policija je pronašla 48-godišnjeg muškarca iz Muntića za kojeg je jedna svjedokinja tvrdila da je u nedjelju rano ujutro u prtljažniku svog automobila u Muntiću šakama zatukao svog psa. Kako saznajemo od Valtera Opašića iz PU istarske, tri su psa bila u boksu u prtljažniku te su se sukobila, zbog čega je  muškarac zaustavio automobil i razdvojio pse. "Nisu utvrđeni elementi prekršajnog niti kaznenog djela, ali je o svemu obaviještena veterinarska inspekcija", navodi Opašić.

Događaj je prijavila zgrožena mještanka Muntića ispričavši da je pred svojim dvorištem u nedjelju rano ujutro svjedočila strašnom prizoru zbog kojeg danima ne može spavati. Dok je mela dvorište, ispričala nam je ona, uza zid se naglo zaustavio metalik sivi automobil iz kojega je izašao njoj nepoznat čovjek, otvorio prtljažnik auta i počeo šakama udarati psa koji je, kaže, strahovito jaukao i cvilio. Zbog toga su i iz susjednih kuća stanari izašli da vide što se događa.

- Došla sam do tog čovjeka i viknula na njega što to radi i zar ga nije sram, a on je samo odbrusio "A šta je on meni napravio!" i preda mnom još nekoliko puta krvnički udario toga jadnog psa. Nakon toga se pas više nije čuo, a čovjek je zatvorio prtljažnik i odjurio dalje u smjeru Nezakcija. Bio je naočigled bijesan i agresivan. Tako je mlatio tog psa da ga je sigurno zatukao do smrti, rekla nam je svjedokinja.

Budući da je zapisala broj registarskih tablica automobila koji je čovjek vozio, odmah je nazvala policiju i još jednom se šokirala budući da joj je policajac rekao da je kasno nazvala. Ipak su se u utorak policajci pojavili kod nje, uzeli izjavu te tragom svih podataka koje im je dala našli dotičnog muškarca. Svjedokinja je tek narednih dana kroz priču sa susjedima doznala da se radi o lovcu nastanjenom u Šikićima koji u Muntiću ima naslijeđenu kuću i zemlju, te ondje drži i svoje lovačke pse.

Veterinarska inspektorica Lovorka Tomičić također je upoznata sa slučajem i najavila je da će svakako utvrditi što se točno dogodilo tog jutra u Muntiću.

- Svjedokinja će podnijeti službenu prijavu za zlostavljanje životinja, a zatim treba pronaći počinitelja, što u ovom slučaju neće biti teško, i ustanoviti činjenično stanje. U svakom slučaju, radi se o nedopuštenim postupcima prema životinjama i svakako ćemo gledati da sankcioniramo počinitelja koji može biti i prekršajno i kazneno gonjen, kazala je Tomičić. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter