"Muntaravo" sada osvaja nove visine

"Pele" Andy Warhol
"Pele" Andy Warhol

Predposljednjeg dana Stare godine, Sportsko -penjački klub "Muntravo" dobio je novu umjetnu penjačku stijenu. Uz već postojeću postavljenu na lijevoj strani sportske dvorane "Pod lipama", instalirana je nova, inače poklon Grada Rovinja i Valbrune sporta.

- Projekt je od izričitog značaja za klub zbog povećanja kapaciteta kluba. SPK Muntravo za sada broji 26 mlađih članova (djece) i 30 seniora te konstantno radi na privlačenju novih članova. Kod naših penjača, također, očekujemo i bolje rezultate na razini županije i države pošto je nova stijena opremljena za treniranje više disciplina. Uz to s novim "penjačkim pojačanjem" možemo povećati i kvalitetu treninga jer više neće biti "gužve" na staroj stijeni, izjavila je predsjednica Kluba Muntravo, Tiziana Perht, na službenom otvorenju nove stijene, kojem je uz penjače nazočio gradonačelnik i dogradonačelnik Rovinja Marko Paliaga i Marino Budicin, kao i predsjednik Valbrune, Branko Rajko.

Inače, kako doznajemo SPK Muntravo od ove godine započinje i s edukacijom i prezentacijom penjačkog sporta u osnovnim i srednjim školama.

- Pošto je penjanje postalo službeni olimpijski sport, želimo ga približiti mlađoj publici i surađujemo s profesorima tjelesne i zdravstvene kulture kako bi djeca imala priliku okušati se u ovom sportu, rekla je Perhat, dodavši kako za strane penjače Rovinj slovi za jednu od nezaobilaznih penjačkih destinacija u Europi zbog izuzetno kvalitetnog i atraktivnog penjališta "Kamenolom" koji se nalazi u sklopu Park šume Zlatni rt. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter