Municipiju zabranjeno hranu pripremati u dvorištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što smo jučer objavili priču o sukobu suvlasnika zgrade na Kapitolinskom trgu broj 6 sa zakupcem Ivanom Udovićem, koji u prizemlju ima ugostiteljski objekt Municipio, otvorila se zapravo priča o u najmanju ruku neprihvatljivom držanju namirnica u dvorišnom prostoru.

Naime, kako su nam sami suvlasnici rekli, prije no što su se izmirili s vlasnikom poslovnog prostora, zbog hrane i ribe koju on ondje ostavlja u raznoraznim kadama s vodom dvorištem šeću štakori veličine mačke. Konkretno, ukazali su nam na lignje koje su se u tom trenutku odmrzavale u jednoj plastičnoj posudi na tlu dvorišta.

S obzirom da je u dva navrata reagirala i sanitarna inspekcija, upitali smo Ministarstvo zdravlja kakav je službeni nalaz.

"Po prijavi, viša sanitarna inspektorica PJ - Odjel za Istru i Primorje provela je 30. srpnja 2012. službenu kontrolu u ugostiteljskom objektu Municipio u Puli, Kapitolinski trg 6, vlasnika Ivana Udovića. U provedenom nadzoru nije zatečeno da vlasnik odmrzava lignje u posudama u dvorištu kako se u pitanju navodi.

Međutim, prilikom službene kontrole zatečeno je da se u stražnjem dijelu dvorišta, koje nije u sastavu ugostiteljskog objekta, na nehigijenski način priprema salata (narezivanje kupusa na dasci). U samome objektu zatečena je manja količina hrane animalnog porijekla kojoj je istekao rok trajanja.

Slijedom navedenog odmah je, na licu mjesta, donijeto usmeno rješenje kojim je: zabranjena uporaba stražnjeg dijela dvorišta jer ne ispunjava uvjete za pripremu hrane te određeno da se neškodljivo uništi hrana kojoj je istekao rok trajanja", navedeno je u odgovoru Ministarstva zdravlja.

Ističu da je rok za izvršenje bio odmah po sastavljanju rješenja. Za utvrđene prekršaje na licu mjesta izrečene su i naplaćene dvije mandatne kazne. (N. SOFTIĆ, B. BAN)

ŠTO KAŽU U CEHU UGOSTITELJA, A ŠTO U GRADU, ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter