Multimedijalna izložba Larija Ivančića u Pazinu

Lari Ivančić na otvaranju izložbe
Lari Ivančić na otvaranju izložbe

- Najbolji način za izražavanje kreativnosti je slomljeno srce, odnosno ljubav. Slomljeno srce dovodi do melankolije, a da ne bi došlo do potpunog uništenja duha i tijela, umjetnik iz melankolije prelazi u kreativnost i tako se stvara "Melancholia generosa" ili darežljivost melankolije, kazao je 23-godišnji pazinski umjetnik Lari Ivančić na otvorenju druge samostalne izložbe nazvane baš tako - "Melancholia generosa".

Svestranost njegova umjetničkog stvaralaštva bila je vidljiva i sinoć u Likovnoj galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin, gdje su brojni posjetitelji, među kojima je bilo mnogo mladih, mogli razgledati Larijeve crteže, ulja na platnu i akrile, pastele, skulpturu, izvrsni kratkometražni crtani film "Carpe diem", a sve je bilo praćeno prigodnom autorskom glazbom iz projekta "Melancholia generosa" (izraz se koristi u vidu pretpostavke o genijalnoj prirodi melankolije odnosno prirodnom uvjetu genijalnosti).

Nasred galerije postavljen je pisaći stroj na kojem je mladi umjetnik napisao brojne ljubavne i misaone pjesme, koje posjetitelji mogu prolistati i pročitati, a među njima i pjesmu "Linija" koju je na otvorenju recitirala Irina Kivela Ukotić.

- Budući da je razvojni i stvaralački opus Larija Ivančića izražen raznoliko, nije nužno na početku puta svrstavati ga u određene žanrovske pravce ili okvire. On osobno najbolje će moći trasirati svoja istraživačka putovanja. Ne bez razloga, dojam izloženih radova i stvaralačka zrelost mladog umjetnika sa Starog Pazina već sada nadilaze broj njegovih godina, napisao je Branko Ljuština u pratećem katalogu izložbe.

Izložba se može razgledati svakodnevno sve do 4. svibnja. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter