Multikulturalni glazbeni teatar u Puli

Glazbenici na radionici (V. B.)
Glazbenici na radionici (V. B.)

Prezentacija radionica Comenius projekta "Multicultural musical theatre" (MMT) održana je u subotu ujutro u Dječjem kulturnom centru (bivši Pionirski dom). Kako je rekao koordinator Comeniusa Branko Škara, profesor u pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova, "projekt je koprodukcija glazbene škole Landesmusikschule iz mjesta Bad Ischl (Austrija), Gimnazije Center – Celje (Slovenija) i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, Pula.

Riječ je o projektu mobilnosti, tijekom kojega učenici surađuju, zajedničkim snagama stvaraju, uče jedni od drugih, a velika se pozornost posvećuje folkloru, instrumentima, ali i plesnom izričaju.

Cilj ovoga MMT-a je stvoriti predstavu, a vidim da učenici već imaju sjajne ideje, da su već osmislili priču, libreto. Sada u Puli u aktualnoj fazi ovoga projekta sudjeluje ukupno 68 učenika, što instrumentalista što plesača. Iz pulske glazbene škole važnu ulogu u ovome projektu ima i profesorica Suzana Goldin u svojstvu mentora, a i brojni drugi profesori iz pulske glazbene škole sudjeluju na razne načine, kazao je Škara.

Projekt se odvija zahvaljujući sredstvima Europske unije. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter