Muljale s policom autoosiguranja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vukovarku od 23 godine, 27-godišnjakinju iz Vodnjana te 30-godišnjakinju iz Gornjih Žagara istarska policija sumnjici za kazneno djelo krivotvorenja isprava, zbog cega ce nadležnom državnom odvjetništvu biti kazneno prijavljene redovnim putem.

Policija je izvijestila da je provedenim kriminalistickim istraživanjem utvrdeno da je u cilju izrade police osiguranja od automobilske odgovornosti za svoje tadašnje vozilo citroën AX 23-godišnjakinja iz Vukovara u svibnju ove godine pribavila i ovlaštenom zastupniku osiguravajuceg društva iz Zagreba priložila krivotvorenu službenu dokumentaciju.

Priložila je naime policu osiguranja i potvrdu o odjavi vozila kojom je lažno prikazala vlasništvo nad osobnim vozilom marke toyota. Tako je ishodila policu osiguranja s nepripadajucim premijskim bonusom od 50 posto. Da je priložena dokumentacija krivotvorena te da djevojka nikada nije bila vlasnica toyote, otkriveno je naknadnom internom kontrolom osiguravajuceg društva.

Daljnjim istraživanjem policija je utvrdila da je krivotvorenu policu osiguranja od automobilske odgovornosti, na ime 23-godišnjakinje i osobnog vozila marke toyota, izradila 27-godišnjakinja iz Vodnjana, i to kao ovlaštena zastupnica drugog osiguravajuceg društva.

Ona ju je i uputila u izradu police osiguranja od automobilske odgovornosti s nepripadajucim premijskim stupnjem, uz uvjet da to ne pokrene u njezinom osiguravajucem društvu jer se zakonski ne može izdati takva polica osiguranja.

Drugi krivotvoreni dokument, odnosno potvrdu o odjavi vozila, izradila je pak 30-godišnjakinja iz Gornjih Žagara, takoder ovlaštena zastupnica osiguravajuceg društva, u kojem je zaposlena i njezina 27-godišnja kolegica iz Vodnjana.


Podijeli: Facebook Twiter