Mujezinović detronizirao Uljanik

MasterCard kartica IKB Umag među traženijim je proizvodima iz ponude banke
MasterCard kartica IKB Umag među traženijim je proizvodima iz ponude banke

Poznati su finalisti u obje dobne kategorije na ovogodišnjoj "Mini ulici", turniru na kojem bez plaćanja kotizacije i pod pokroviteljstvom Istarske županije nastupaju mladi članovi istarskih klubova. U posljednjem ogledu 11. izdanja turnira za djecu do 11 godina u ponedjeljak u 19.20 sati snagu će odmjeriti fažanska Mladost i Istra 1961, dok će istog dana točno u 20 sati premijerno finale na U-15 turniru odigrati Rudar i Istra 1961. Istog dana poraženi će polufinalisti u obje kategorije odigrati susrete za treće mjesto.

Četvrtfinalne dvoboje na U-11 turniru otvorio je onaj između Uljanika i Novigrada u kojem je male "brodograditelje" u vodstvo doveo Dino Jelenić, do odmora stvari na početak vratio Dino Tatarević, da bi u nastavku Vito Traven i još jednom Jelenić bili precizni za konačnih 3:1. U ogledu Mladosti i Žminja sve je bilo riješeno do odmora na koji su Fažanci otišli s četiri pogotka prednosti koje su im donijeli Dante Begić, Jasmin Mujezinović, Teo Bajić i Adrian Benazić, da bi u nastavku Dominik Thaqi s dva pogotka ublažio poraz Žminja.

Četvrti finale

Isti rezultat na poluvremenu bio je i u sljedećem ogledu između dvije pulske Istre, da bi ona s brojkama u nastavku postigla još jedan gol i tako zaokružila "petardu". Tri pogotka potpisao je Kristijan Gojani, a dva Elvir Šehić. Četvrtfinalne dvoboje zaključio je onaj u kojem su strijelci bili najmanje raspoloženi te je jedan pogodak kojeg je postigao Ron Šehu bio dovoljan da Jadran svlada štinjanski West.

U prvom polufinalu fažanska Mladost je na krilima trostrukog strijelca Jasmina Mujezinovića svladala branitelja naslova Uljanik i tako malim "brodograditeljima" prekinula niz od četiri uzastopna finala na "Mini ulici". Fažanci su na prva tri izdanja ovog turnira igrali u finalu i sva tri izgubili, a četvrtu sreću tražit će protiv Istre 1961 koja je tek nakon kaznenih udaraca svladala Jadran. U regularnom dijelu susreta mreže su mirovale, da bi potom sa sedam metara oba pulska izvođača bila precizna, dok to nije pošlo za nogom dvojici njihovih porečkih vršnjaka.

Uvjerljivi Puljani

Puno je više neizvjesnosti bilo u četvrtfinalnim dvobojima na U-15 turniru. Na prva dva nije postignut niti jedan pogodak, nakon čega je "lutrija sedmeraca" bila sretna za Rudar i Žminj, dok su u gledalište bili primorani preseliti Uljanik i Ližnjan. Uslijedio je dvoboj u kojem je najdominantnija ekipa u ovom uzrastu, Istra 1961, napokon naišla na rivala koji joj je pružio dostojan otpor, a to je bio Kanfanar. Puljanima je prednost donio Noel Bilić, do odmora je poravnao Toni Tošić, da bi u nastavku pobjedu Istri 1961 donijela dvojica imenjaka, Mateo Tomić i Mateo Lisica. No, treba napomenuti i da su kod 2:1 Kanfanarci imali nekoliko prilika da se vrate u život koje nisu iskoristili i kako to obično biva, u završnici bili kažnjeni za propuste. Posljednje mjesto u polufinalu izborio je Jadran, koji je nakon 0:0 u prvom dijelu u nastavku golovima Marka Legovića i Abela Peteha svladao Veli Vrh.

U prvom polufinalu Rudaru se ukazao dvojac koji ih je nosio kroz skupinu, Dino Murtić i Patrik Faraguna te im donio trijumf nad Žminjom. Murtić je zabio za 1:0, Marin Žgomba poravnao, do odmora Faraguna vratio prednost Žminjcima, da bi konačnih 3:1 svojim drugim pogotkom postavio Murtić. Drugo polufinale donijelo je jednosmjernu ulicu kojom se Istra 1961 odvezla do uvjerljive 9:0 pobjede nad Jadranom uz dva pogotka Matea Lisica i Rocca Rakovca te jednim Matea Ostovića, Marka Cukona, Luke Radonića, Antonija Mavrića i Matea Tomića.

Rezultati

U-11, četvrtfinale: Uljanik – Novigrad 3:1, Mladost (F) – Žminj 4:2, Istra 1961 – Istra-Pula 5:0, Jadran – West-Štinjan 1:0; polufinale: Mladost (F) – Uljanik 3:0, Istra 1961 – Jadran 2:0 – 7m (0:0).

U-15, četvrtfinale: Rudar – Uljanik 1:0 – 7m (0:0), Žminj – Ližnjan 3:2 – 7m (0:0), Istra 1961 – Kanfanar 3:1, Jadran – Veli Vrh 2:0, polufinale: Rudar – Žminj 3:1, Istra 1961 – Jadran 9:0.

Ponedjeljak

U-11, utakmica za treće mjesto (16), finale (19.20).

U-15, utakmica za treće mjesto (16.40), finale (20).

(Ivica CEROVAC, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter