Mudhoney doveo fanove u ekstazu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koprivnicka grupa Suho grlo nos i rijecka grupa Diskurz nastupile su u utorak u dvorani Pauk kao predgrupe legendarnom grunge rock bendu Mudhoney. Prvo je Suho grlo nos svirkom dobro protreslo zidove ove legendarne dvorane u Studentskom kulturnom centru, uz pljesak publike kojoj je, cini se, zvuk ovoga benda vec jako dobro poznat. Potom su na scenu došli Rijecani imena Diskurz koji su predstavili pjesme s debitantskog albuma «U protivnom» - «Samo za tebe», «U protivnom», «Zašto se skrivaš» i druge.

Nakon njih, na pozornicu su konacno došle zvijezde veceri Mudhoney koje su svi išcekivali s nestrpljenjem i više puta u pauzi za pripreme dugim povicima i pljeskom pozivali na pozornicu.

- Dobra vecer, dame i gospodo, mi smo Mudhoney, a vi ste sigurno Zagreb, pozdravio je Mark publiku.Vec dva desetljeca on i Steve Turner, Matt Lukin kojega je zamijenio Guy Maddison i Dan Peters sinonim su za prljavi i distorzirani zvuk koji karakterizira tip glazbe koji promoviraju. Do sada su izdali osam albuma, a zadnji «The Lucky Ones» izišao je lani i decki upravo njega promoviraju turnejom.

Tako su nakon Engleske, Njemacke, Nizozemske, Slovenije, Belgije, Italije i drugih zemalja, decki došli i do Zagreba. Mješovitoj ekipi starih fanova i studenata bend je predstavio svoje hitove od kojih su medu prvima izveli «I'm Now», «Inside Out Over You», «The Lucky Ones», «Tonight I Think I'm Gonna Go Downtown» i druge. U prvi red su se kao i uvijek nagurali najveci fanovi koji znaju sve pjesme napamet, a od samog pocetka svirke americkog benda bili su u samoj ekstazi.


Podijeli: Facebook Twiter