Mubarak još u pritvoru unatoč naredbi o oslobađanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbačeni egipatski predsjednik Hosni Mubarak će ostati u pritvoru unatoč naredbi suca da se pusti na slobodu uz jamčevinu u očekivanju ponovnog suđenja pod optužbom za suučesništvo u ubojstvima prosvjednika zato što se mora suočiti s drugim optužbama, rekli su u ponedjeljak sudski dužnosnici.

Mubarak (84) je proveo zakonski maksimalne dvije godine u pritvoru otkako je optužen s bivšim ministrom unutarnjih poslova Habibom al-Adlijem za umiješanost u ubojstvo stotina prosvjednika u ustanku 2011. u kojem je zbačen s vlasti.

Mubarakov slučaj suočava se s odgodom na neodređeno vrijeme nakon što je ponovno suđenje prekinuto u subotu, kada se predsjedavajući povukao iz slučaja.

Mubarak i Adli su osuđeni na doživotni zatvor na prvom suđenju u lipnju, ali je najviši prizivni sud naredio ponovno suđenje nakon što je dobio žalbe i obrane i tužiteljstva.

Mubarak, koji je vladao Egiptom skoro 30 godina prije nego što je srušen nakon 18 dana nemira, također je suočen s istragom zbog financijske korupcije, izvijestili su egipatski mediji.

Bivši egipatski predsjednik zbog zdravstvenog stanja boravi u vojnoj bolnici odakle ga na sudska ročišta prebacuju helikopterom. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter