MTV-ove filmske nagrade: Pobjeda superheroja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Akcijsko-avanturistički SF film "Osvetnici" i romantična komedija "U dobru i u zlu" apsolutni su pobjednici MTV-ovih filmskih nagrada MTV Movie Awards, odnijevši na svečanoj dodjeli u nedjelju u Los Angelesu po tri nagrade, a film "Osvetnici", o skupini superheroja koje predvode Iron Man, Nevjerojatni Hulk, Thor, Kapetan Amerika, Hawkeye i Black Widow, proglašen je i filmom godine.

Film je temeljen na istoimenom Marvelovom stripu, a osvojio je i nagradu za najboljeg zlikovca, koja je pripala glumcu Tomu Hiddlestonu za ulogu opakog Lokija, te za najbolju borbu.

Glumica Jennifer Lawrence pridodala je dva kipića u obliku kokica svojemu Oscaru za ulogu brbljave mlade udovice u filmu "U dobru i u zlu". Lawrence je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, a nagradu za najbolji poljubac podijelila je s partnerom Bradleyem Cooperom, koji je proglašen najboljim glumcem za ulogu Pata Solatana, koji se bori s bipolarnim poremećajem.

Godišnje filmske nagrade MTV Movie Awards nagrađuju filmove i glumačke uloge u protekloj godini te služe kao promidžbena platforma za nadolazeće blockbustere i novu glazbu.

O imenovanjima odlučuju MTV-ovi producenti i izvršni direktori, a o pobjednicima šira javnost online glasovanjem.

Domaćica svečanosti bila je zvijezda glazbene komedije "Na putu do zvijezda" Rebel Wilson, kojoj je uloga Fat Amy u tome filmu donijela nagradu za najbolju prvu filmsku ulogu.

Među prezenterima su bili i Kim Kardashian u visokom stupnju trudnoće, obučena u nenapadnu crnu haljinu dugih rukava, te Brad Pitt, čiji novi film "Svjetski rat Z" dolazi u kina u lipnju, a tinejdžerska pjevačka zvijezda Selena Gomez tom je prilikom premijerno izvela svoj novi singl "Come & Get It".

Svečanost je obilovala zabavnim trenutcima - Wilson se čak u jednom trenutku pojavila s lažnom "trećom" bradavicom, Seth Rogen i Danny McBride spustili su hlače u skeču o muškoj tjelesnoj građi, dok je zvijezda "Sumrak sage" Taylor Lautner nagradu za najbolju izvedbu bez majice preuzeo s lažnim pivskim trbuhom.

Obožavatelji su nagradu za najbolji nevjerojatni trenutak ("WTF moment") odabrali zvijezde Tarantinova "Odbjeglog Djanga" Jamieja Foxxa i Samuela L. Jacksona za scenu u kojoj Foxxov osvetoljubivi rob ispaljuje rafal na Jacksonova uslužnoga crnoga slugu.

Foxxu je dodijeljena i prestižna nagrada MTV Generation Award, potvrda da je riječ o glumcu koji će privući MTV-ovu publiku kakav god film snimio.

Svečana dodjela bila je također prilika da gledatelji diljem svijeta bace pogled na "Iron Mana 3" i "Zvjezdane staze - U tami" uoči njihovih premijera krajem travnja i u svibnju, a pružena im je i ekskluzivna prilika da vide isječak iz novog nastavka "Igara gladi", "The Hunger Games: Catching Fire", koji izlazi u studenome.

Emma Watson odnijela je nagradu Trailblazer Award (MTV Predvodnik) za najveći talent. Snimila je još 15-ak filmova, uključujući vodeće uloge u svih osam filmova o Potteru.

- Gledajući unatrag na sve što sam napravila u proteklih 14 godina svašta mi pada na pamet, ponajviše kako mi je kosa bila grozna u prvome filmu o Harryju Potteru", našalila se britanska glumica preuzimajući nagradu.

Will Ferrell dobio je prvi puta dodijeljenu nagradu Comedic Genius Award za nenadmašan doprinos svijetu komedije na filmu i televiziji. Komedija "Ted", unatoč svojih sedam nominacija dobila je samo jednu nagradu - za najbolji duo na ekranu Marku Wahlbergu i Sethu MacFarlaneu. (Hina, foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter