MTV-jeva nagrada Lollobrigidi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bend Lollobrigida u kojem pjeva Ida Prester dobitnik je nagrade MTV Europe Music Awards 2009. u kategoriji Best Regional Act. Iako nisu bili sigurni u pobjedu, Ida i clanovi benda presretni su što ih je publika prepoznala i kaže da ce to proslaviti jednom finom janjetinom, a potom slijedi šivanje kostima u kojima ce se pojaviti u Berlinu na dodjeli nagrada.

"Možda su za pobjedu bile presudne 80-e koje su trenutno u modi, pa su ljudi diljem Balkana koji vole šljokice glasali za nas. Još uvijek se medusobno zovemo i ne možemo vjerovati, ali naravno da nam laska. Sada smo u panici jer brzo moramo osmisliti i sašiti kostime za dodjelu nagrada", izjavila je Ida.

Buduci da im je ljeto bilo i više nego radno, bend ce napraviti šestomjesecnu pauzu, a nakon toga krece sa snimanjem novih pjesama.



"Pobjedu cemo proslaviti janjetinom, ali teško da cemo se skupiti svi i organizirati neko slavlje, jer smo samo gitarist i ja u Zagrebu", kazala je.

Bend je pobijedio u jakoj konkurenciji, a cinili su je Darkwood Dub (Srbija), Dubioza kolektiv (BiH), Elvis Jackson (Slovenija) i Superhiks (Makedonija). Obožavatelji su glasali preko interneta.
"Zanimljivo je da ostali bendovi imaju menadžere i puno skuplju mašineriju iza sebe, ali ocito smo se ljudima svidjeli", dodala je pjevacica i voditeljica.

Lollobrigida ce s ostalim pobjednicima konkurirati za nagradu Best European Act, a pobjednik ce takoder biti odabran glasanjem na internetu.


Podijeli: Facebook Twiter