MTB zimska liga: Slavio Slovenac Janez Dejak

Start utrke sa 75 biciklista (D. MEMEDOVIĆ)
Start utrke sa 75 biciklista (D. MEMEDOVIĆ)

Janez Dejak iz slovenskog Energija Teama ukupni je pobjednik biciklističke trke u Šijanskoj šumi koja se boduje za MTB zimsku ligu Istre i Kvarnera. Trku u Šijani organizirao je pulski S.R.U. Spirit Bike, koji je imao podršku pulske Turističke zajednice, Grada Pule, Javne ustanove Nature Histrice koja brine o Šijanskoj šumi te brojnih sponzora.

Dejak je šest krugova po stazi dugoj četiri kilometra odvozio za jedan sat i 13 minuta. Drugoplasirani je bio Marin Zorko iz BK Keindl Sport, a trećeplasirani Aleš Rijavec iz KD Sprint Novo Mesto.

Na startu se našlo 75 biciklista koji su se natjecali unutar šest starosnih kategorija, od onih mlađih od 15 godina do starijih od 50 te zasebnu žensku kategoriju.

Kružna staza duga četiri kilometara prostirala se unutar park šume Šijana, sa startom i ciljem na središnjoj poljani. Zemljana podloga, točnije blatna, obećavala je pravi izazov za vozače brdskih bicikala na testu brzine, izdržljivosti i spretnosti. Slabiji su biciklisti unutar sat vremena odvozili tri kruga po četiri kilometara.

MTB zimska liga Istre i Kvarnera 2013/14 održava se kroz desetak kola, a boduje kroz godišta U-15, U-19, U-30, U-40, U-50, 50+ i žene. Slijedeća na kalendaru natjecanja, 2. veljače, je utrka u Sutivancu. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter