MSUI službeno stanuje u staroj tiskari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Danas je izuzetno važan, uzbudljiv i odgovoran dan. Danas potpisujemo ugovor o uporabi stare tiskare koja ce biti na raspolaganju Muzeju suvremene umjetnosti Istre sljedecih deset godina. Necu reci da se na ovo dugo cekalo, ali moram spomenuti da se u tom periodu dobro radilo.

Stoga zahvaljujem pulskom gradonacelniku Borisu Mileticu, istarskom županu Ivanu Jakovcicu i njihovim suradnicima na podršci. Vec tri godine djelujemo u ovom prostoru, a MSUI je u meduvremenu održao cak 30 izložbi, kazala je Gorka Ostojic Cvajner, ravnateljica MSUI-ja, tijekom potpisivanja ugovora u petak o uporabi prostora u staroj tiskari.

Miletic je napomenuo da su Grad i Županija zajednicki dugo vremena radili na tome da se prostor koji ima 3,5 tisuca kvadratnih metara dodjeli MSUI-ju na uporabu.

- Prvotna nakana Grada Pule bila je da se ova zgrada stavi u funkciju kulture. Prirodan je to slijed suradnje i zajedništva Grada i Županije te svih djelatnika u kulturi. Sinergija i zajedništvo su nam prijeko potrebni, kao i trud i kreativnost ako želimo da ova zgrada postane duh kulture grada, kazao je Miletic.

Jakovcic je prisutne podsjetio da je Županija osnivac MSUI-ja te je ustvrdio da se radi o instituciji koja je ovoj regiji bila iznimno potrebna.

- Muzej suvremene umjetnosti Istre ostvarenje je višedesetljetnog sna istarskih umjetnika i zato me raduje da je Županija dio toga. Moram pohvaliti ravnateljicu Gorku Ostojic Cvajner i muzejskog savjetnika Mladena Lucica koji su ovom projektu bili odani od prvog dana.

Fundusi istarskih gradova i opcina puni su umjetnina, a MSUI bi trebao preuzeti funkciju koordinatora svega što se u tim fundusima nalazi. Ovim potpisivanjem pocinjemo pisati novu knjigu, novi tom i novu biblioteku koja ce istarskoj umjetnosti udahnuti nešto novo, zakljucio je Jakovcic.


Podijeli: Facebook Twiter