MSUI: Izlažu Vukelic i Debeljuh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložbu Lea Vukelica "Ovo je jedna jumbo izložba" te Matije Debeljuha "S druge strane ociju" predstavili su autori, muzejski savjetnik Mladen Lucic te Gorka Ostojic Cvajner, ravnateljica MSUI-ja. Otvorit ce se 1. srpnja u 20 sati.

- Vukelic svoje prostorno iluzioniranje stvara uz pomoc kompjuterskih simulacija i tehnologija, grafickih printeva, išcitavaju se perspektive skracenja, traži se treca dimenzija a da pritom nema šminkanja rezolucije, porucio je Lucic te dodao da se ovaj rad predstavlja jasno, a autor ga prvi put donosi u do sada najvecem formatu/ambijentu u svojem opusu. Na to je upozorio i sam Vukelic, zahvalivši se pritom muzeju na produkciji.

Izložbom vodnjanskog umjetnika Matije Debeljuha otvara se pak novi izložbeni program MSUI-ja pod nazivom Studio. "Želimo predstavljati od pet do osam autora na godinu, kroz nove segmente i epizode, s naglaskom na istarsku, no i uz neizostavnu hrvatsku i medunarodnu produkciju", porucio je Lucic te je podsjetio da se koncept Studija krece ukorak s ciljevima muzeja u afirmaciji suvremene, recentne umjetnosti.

Za Debeljuhovu izložbu veli da je "kratka, jasno profilirana i konceptualno cvrsta" te da prožima ideje alegorije u kontekstu kulturne, društvene i ljudske svijesti.

- Ovaj njegov nastup zapravo je od izuzetnog znacaja za buducnost muzeja, Studio se tu predstavlja kao novina koja pruža novu priliku mladim autorima, a za Matiju znamo da ima ozbiljan kurikulum, poznato nam je njegovo dosadašnje razvijanje, a možemo pretpostaviti i što od njega ocekivati, istaknula je Ostojic Cvajner. (N. HAUSER)


Podijeli: Facebook Twiter