Mrtvi nece glasati jedino u Varaždinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Stjepan Mesic za posjeta karlovackoj tvrtki Alstom Hrvatska nije bio pretjerano raspoložen komentirati uhicenja u HAC-u.

- Imam obicaj biti suzdržan dok je god neki posao organa gonjenja ili pravosuda još u tijeku. Neka svaka institucija obavlja posao bez pritiska javnosti i politike, ustvrdio je Mesic, ne želeci odgovoriti na upit može li istraga sada skrenuti i u pravcu resornog ministra Božidara Kalmete.

- Pitate me nešto na što ne mogu odgovoriti dok još ne znamo je li tko od uhicenih uopce kriv. Treba prvo utvrditi cinjenice pa onda izvlaciti zakljucke. Ako istraga pokaže da treba ici u još nekom pravcu, ici ce se. Hrvatska konacno funkcionira kao pravna država, zakljucio je predsjednik.

Mesic u predizbornoj kampanji nece podržati nijednog kandidata koji ne bude transparentno objavio imena svojih donatora.

- Bilo bi dobro da svi kandidati transparentno daju na uvid tko ih financira. Tko to ne ucini, imat ce velikih problema jer ce se poslije javljati oni kojima su dužni pa ce im morati praviti usluge, istaknuo je Mesic, koji smatra da se iznosi priloga za kampanju moraju zakonski regulirati. Izjave pojedinih kandidata da ce, pobijede li na izborima, rehabilitirati umirovljene generale, nazvao je - lupetanjima.

- Ne vrijedi lupati bezveze i obecavati neizvodivo. Onoga tko je jednom umirovljen iz vojske, ni predsjednik više u vojsku ne može vratiti. Samo neka se procitaju Ustav i zakon pa ce i lupetanja biti manje, porucio je Mesic, koji je u svom stilu odgovorio na upit vezan za nesredene popise biraca.

- Poslije svakih izbora sam govorio da treba urediti popise biraca, no ni organi uprave ni parlament nisu ništa poduzimali. I sad smo opet svi nezadovoljni jer ce opet glasati mrtvi. Mrtvi valjda jedino nece glasati u Varaždinu jer tamo groblje ima videonadzor, nasmijao se predsjednik, a vrckasto raspoložen bio je i u svom komentaru aktualne gospodarske krize.

- Krize su kao kad se nadu kupaci u bazenu, a iz bazena se pocne ispuštati voda. Tada se vidi tko pliva gol, a tko nema ništa i obecava puno, zakljucio je Mesic.


Podijeli: Facebook Twiter