Mrsić se kandidirao za šefa zagrebačkog SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić predao je danas svoju kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a rekavši kako ima viziju i organizacijske sposobnosti, te da može ujediniti gradsku organizaciju stranke.

Trebamo pridobiti povjerenje građana Hrvatske i Zagreba. Iza mene je tim, članovi stranke koji žele promjene i da prestanu podjele, da radimo na dobrobit građana Zagreba, da vratimo povjerenje i pobijedimo na izborima za Skupštinu Grada Zagreba i gradonačelnika, izjavio je Mrsić novinarima u prostorijama Gradske izborne komisije SDP-a.

Na upit ima li potporu premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, Mrsić je rekao da su mu potpora svi članovi stranke.

"Ljudi osjećaju da stižu promjene i da imaju za koga glasati. Moji kandidirati za potpredsjednike Gordana Sobol i Igor Rađenović su osobe koje garantiraju da put kojim smo krenuli neće biti vezan uz spletke, potkupljivanja i zapošljavanja nego će osigurati da na Gradsku organizaciju SDP-a mogu računati građani Zagreba", istaknuo je Mrsić.

Potvrdio je da ima potporu ministra financija Slavka Linića i najavio da će mu Linić pomagati u kampanji.

Rekao je kako je sadašnji predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji je njegov protukandidat, imao tri i pol godine da ujedini stranku ali ju je duboko razjedinio.

Na pitanje nada li se pobjedi u prvom ili drugom krugu Mrsić je odgovorio kako misli da će biti dva kruga te da on sigurno ulazi u drugi krug.

Mrsić je također poručio da mu je žao što sadašnja ekipa SDP-a u Gradskoj skupštini nije iskoristila priliku i na sjednici održanoj 30. kolovoza ukazala na probleme u rukovođenju gradom na način kao što to radi Milan Bandić.

Propustili smo priliku ukazati da će način kojim se pokušava riješiti problem Zagrebačkog holdinga dovesti do privatizacije komunalnih usluga, a onaj koji dobije "Čistoću" u privatne ruke taj je dobio zlatnu koku, jer je  gospodarenje otpadom jedan od najprofitabilnijih poslova, naglasio je Mrsić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter