Mrsic: Još ce rasti broj nezaposlenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsic rekao je danas da ce Vlada morati donijeti još teških odluka da bi se vidjelo svjetlo na kraju tunela i ponovio da se ucinci mjera koje Vlada poduzima i još ce poduzeti za oporavak gospodarstva ocekuju sredinom 2013. godine.

"Ankete su ankete, a mi znamo što moramo raditi", rekao je ministar Mrsic u emisiji Hrvatskog radija na upit da komentira ankete o padu rejtinga Vlade.

"Krajnji cilj je da se Hrvatska izvuce i bez obzira na rejting, moramo to obaviti, nece nitko umjesto nas. Bit ce još teških odluka nakon brodogradnje...da bi se vidjelo svjetlo na kraju tunela. Još ce rasti broj nezaposlenih jer se gube radna mjesta", rekao je Mrsic na upit jesmo li dosegnuli vrhunac nezaposlenosti.

Znali smo da ce taj broj rasti, jer kad se zaustavi gospodarstvo taj broj raste, ali i kad se pokrene treba još šest mjeseci da se vidi ucinak na porast broja radnih mjesta i pad nezaposlenosti, kazao je Mrsic, napominjuci da je slicna situacija bila 2003. godine kad su se mjere koalicijske vlade vidjele tijekom sljedece tri godine.

"Još je zanimljiviji broj zaposlenih. Sad je oko 1.280.000 zaposlenih u proizvodnji i svaki dan se gubi po stotinjak radnih mjesta. U realnom sektoru, od kojeg živimo, izgubili smo u posljednjih desetak godina oko 250.000 radnih mjesta, to smo nadoknadili zapošljavanjem u drugim sektorima, ali u onom trenutku kad pocne zapošljavanje u realnom sektoru možemo reci da pocinjemo izlaziti iz krize. Za sada to još ne vidimo", kazao je Mrsic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter