Mršavi remi Istre 1961: Bod je (ipak) pozitivan

Krešimir Prgomet okružen igračima Zagreba (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Krešimir Prgomet okružen igračima Zagreba (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Nakon tri pobjede uslijedila su dva remija. Ostali su tako nogometaši Istre 1961 neporaženi u posljednjih pet susreta, ali ova dva remija nekako su im "tijesna". U subotu su na Drosini pulski igrači bili ti koji su diktirali igru, imali punu terensku inicijativu, ali nisu našli put do mreže mladog golmana Zagreba, Livakovića.

Štoviše, ovoga se puta ne mogu niti požaliti da su promašivali zicere kao na Stanovima. Zicera ovoga puta nije ni bilo. Nije čudno da su i navijači i trener Pamić i igrači s Drosine otišli s gorčinom u ustima.

- Remi je na koncu ipak pozitivan rezultat. Osvojili smo bod, ali druga je stvar što smo svi mi priželjkivali da osvojimo sva tri boda iz ovog susreta - rekao je dan nakon utakmice bez golova sa Zagrebom Krešimir Prgomet koji se vratio u prvi sastav nakon što je zadarski ogled preskočio zbog problema s mišićnom ovojnicom aduktora. - Razloga zbog čega nismo pobijedili ima nekoliko, ali oni glavni su vrlo dobra igra Zagreba u obrani i loš travnjak koji nam je uvelike odmogao u nastojanjima da bržom igrom probijemo njihov bunker.

Uoči protekle prvenstvene stanke pulski su nogometaši nanizali nekoliko odličnih utakmica, pa se stječe dojam da ih je dvotjedni prekid prvenstva izbacio iz forme. No, Prgomet nije takvog mišljenja.

- Ne bih rekao da nas je ova stanka poremetila. Dobro nam je došla da nam se oporave neki igrači koji su prije imali problema s ozljedama, a među njima sam bio i ja. Nije problem bio u stanci, već u kvalitetnoj obrani suparnika, lošem terenu i našoj slabijoj igri u zadnjoj trećini terena - dodao je Prgomet.

Pulskom klubu slijedi vrlo zgusnut ritam utakmica, pa je povratak ozlijeđenih igrača veliki dobitak za trenera Pamića i suradnike. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter