Mršava pobjeda Hrvatske protiv Lihtenštajna - 3:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prijateljskoj nogometnoj utakmici u Vaduzu u srijedu su nogometaši Hrvatske pobijedili Lihtenštajn s 3:2 (1:1). Strijelci za Hrvatsku bili su Eduardo (21, 86) i Rebić (67), a za Lihtenštajn su zabili Mathias Christen (31) i Polverino (77).

U zadnjoj provjeri uoči kvalifikacijske utakmice za SP 2014. protiv Srbije, 6. rujna u Beogradu, izbornik Igor Štimac je priželjkivao "golijadu vatrenih" te da utakmica prođe bez ozlijeđenih. Hrvatska je na kraju upisala mršavu pobjedu protiv slabašnog Lihtenštajna, a jedini plus je što se nitko nije ozlijedio.

Hrvatska je povela u 21. minuti. Olić je s lijevog boka ubacio u kazneni prostor, a Mandžukić je glavom spustio za Eduarda koji neometan pogađa mrežu.

Prije toga Hrvatska je dva puta ozbiljno zaprijetila, prvo u 16. minuti Srna iz slobodnog udarca s 30 metara, a potom u 18. minuti Olić glavom promašuje vrata.

U 31. minuti Lihtenštajn je potpuno neočekivano iz jedne polukontre došao do izjednačenja. Ubačaj Davida Haslera iz neposredne je blizine Mathias Christen pospremio u mrežu.

Nakon toga ponovno dvije prilike za Hrvatsku, u 36. minuti Srna s desetak metara iskosa iz voleja puca pored gola, a u 43. Olićev udarac s vrha 16-erca brani Jehle.

Hrvatska u 67. minuti ponovno vodi, a prvi pogodak u reprezentativnom dresu postigao je 19-godišnji napadač Splita Ante Rebić, jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša. Eduardo je odlično podvalio loptu u prazan prostor, a Rebić je s vrha kaznenog prostora lijepim udarcem pogodio za 2:1.

Mogli su "vatreni" povećati vodstvo, ali Eduardo i Halilović nisu iskoristili svoje prilike pa je u 77. minuti Lihtenštajn opet došao do poravnanja. Oehri je ubacio, a Polverino s 15 metara prekrasnim poluvolejem zabija za 2:2.

Ipak, u 86. minuti nakon prekida Hrvatska zabija za pobjedu. Srna je ubacio, a Eduardo glavom postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

I na ovoj utakmici mogli su se čuti uvredljivi povici iz redova hrvatskih navijača, poput "HNS pederi, nogomet ste sje..." te "Mamiću cigane, odlazi iz svetinje".

Treba podsjetiti da je nedavno UEFA kaznila Dinamo s 25 tisuća eura te praznom tribinom Istok maksimirskog stadiona na susretu 3. pretkola Lige prvaka protiv Šerifa, zbog toga što su na utakmici 2. pretkola Dinamo – Fola Esch huligani s istočne tribine vikali "Mamiću cigane, odlazi iz svetinje", što je UEFA ocijenila rasističkim i diskriminacijskim ponašanjem navijača.

LIHTENŠTAJN: Jehle (Bicer, 53), Oehri (Yildiz, 90), Quintans, Stocklasa, Frick (Kaufmann, 46), David Hasler, Wieser (Beck, 90), Burgmeier (Andreas Christen, 46), Nicolas Hasler, Polverino, Mathias Christen.

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Vida, Ćorluka (Lovren, 85), Milić (Pivarić, 46), Badelj (Vukojević, 46), Modrić (Halilović, 66), Rakitić, Olić (Rebić, 63), Eduardo, Mandžukić (Jelavić, 46). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter