Mrmlj, mmrlj, budi ponosan…

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kaštel se u ponedjeljak dupkom ispunio pulskim ljubiteljima rock i blues glazbe koji su došli uživo poslušati promociju najnovijeg CD izdanja Majki, na kojem su ovjekovjecili svoj unplugged nastup u zagrebackoj Tvornici Kulture. Da sve ostane vjerno, osim redoslijeda pjesama, Bare se potrudio rekreirati svaki "Mrmlj", "Mhm", "Gulp" i "Aeeeee!" u jednakom etilnom zanosu kakav je ostao zabilježen na CD-u.

Nekim cudom, publika je tijekom koncerta bila oduševljena i uglas pjevala rijeci pjesama kad ih se vec Bare sam nije mogao sjetiti, a kamoli ih razgovijetno izgovoriti, te nam je zgroženima objašnjeno da je to "normalno" i da ljudi znaju što ih ceka kada se pojave na Majkama.

Koncert je, kao i CD, otvoren skladbom "Grešnik", nakon koje je uslijedila "Krvarim od dosade", a onda se publika malo zagrijala i pošteno raspjevala na "A ti još placeš". Odlicna glazba i Baretovo trabunjanje su se nastavili i nakon što je najavio "Zbumrmljen i ošmrmljcn" te "Mrmlj, mmrlj, budi ponosan".

Igrajuci se vadicepom, Bare je publici još jednom dao na znanje koliko je bio sirota kada je napisao "Mršavi pas", zatim je odmrmljao i "Baretov blues" te je najavljujuci "Ja sam buducnost" porucio "Ja sam k…. od ovce!", a mi se nismo mogli ne složiti s njime. Naravno, nisu izostale ni nerazgovjetne verzije hitova poput "Mene ne zanima" i "Vrijeme je da se krene" nakon koje je koncert zatvoren bisom adekvatnog naslova "Odvedi me".

Koncert je bio fantastican kada je rijec o glazbi, gitaristi Kruno Domacinovic i Zoran Calic, basist Nedjeljko Ivkovic Kilmister, bubnjar Alen Tibljaš i Berislav Blaževic za hammondom odlicno su se snašli u pretapanju velikih hitova Majki u akusticne verzije, opravdavši oduševljenje publike.

Ipak je žalosno što su najsvjetlije tocke koncerta bile instrumentali, dok nas se frontmen dojmio koliko i mlako pivo sa šanka i dojma smo da bi koncert bio mnogo bolji da su Majke svoj unplugged shvatile doslovno i ištekale Baretov mikrofon.


Podijeli: Facebook Twiter