Mrkojević u borbi protiv općinske birokracije

Naš sugovornik pokraj svoje kuće u Medulinu koju ne može iznajmljivati (N. LAZAREVIĆ)
Naš sugovornik pokraj svoje kuće u Medulinu koju ne može iznajmljivati (N. LAZAREVIĆ)

Sredinom ožujka je Rajko Mrkojević sam iskopčao vodu na svojoj kući u Medulinu, koju koristi za iznajmljivanje turistima, zbog velikog gubitka vode nastalog propuštanjem podzemne cijevi. No, njegova nastojanja da se što prije popravi ta cijev pokazala su koliko je čitav sustav birokratiziran, spor i nadasve skup oko jedne tako beznačajne sanacije. Mrkojević nam je otkrio da je problem uočio kada je dobio uplatnicu od Vodovoda u kojem je pisalo da je u mjesec dana stvorio dug od 3,5 tisuća kuna za potrošnju vode.

Cijev pušta desetak metara od kuće

Uvjeren da nije toliko potrošio platio je jednoj specijaliziranoj tvrtki 1.500 kuna da pronađu mjesto gdje podzemna cijev propušta. To su pronašli na prometnici unutar ulice Nova Lokva, nekoliko desetaka metara dalje od Mrkojevićeve kuće.

No, kako je propuštanje utvrđeno na potezu od vodomjera do njegove kuće, naš je sugovornik ustanovio da na njega pada trošak tog popravka. Nazvao je komunalne redare Općine Medulin koji su ga upoznali sa procedurom sanacije cijevi ispod javne prometnice.

- Nakon razgovora s komunalnim redarima shvatio sam da Općina od mene zahtjeva opsežnu dokumentaciju kao da tražim gradnju kuće i sve to samo zbog sanacije propusne vodovodne cijevi. Još sam se više iznenadio da bi mi trošak iskopa javne prometnice, i njezinog povrata u prvobitno stanje, naplatili oko 13.000 kuna, ogorčeno nam je izjavio Mrkojević. On veli da je našao vlasnika bagera koji mu je voljan iskopati rupu i ponovno je zatrpati za svega 200 kuna, a to je čak 12.800 kuna manje nego bi platio da to napravi na način kako od njega traže općinski komunalni redari. (P. GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter