Mrdeža "skinula" Bickovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tereza Mrdeža, 18-godišnja Porecanka i najbolja istarska tenisacica, konacno je probila led i ostvarila svoje prve pobjede na jednom 25 tisuca americkih dolara ITF Challengeru, pobjede na do sada najvrjednijem turniru u karijeri.

Nakon što joj je za ulazak u glavni turnir u švedskom Kristienhamnu u kvalifikacijama trebala jedna pobjeda, nad Švedankom Julijom Klackenberg 0:6, 6:1, 6:2, Mrdeža je veliku pobjedu za stjecanja samopouzdanja ostvarila u prvom kolu nad Francuskinjom Aurelijom Vedy 3:6, 6:4, 6:2. No svoju najvrjedniju pobjedu u karijeri, protiv do sada najviše rangirane igracice na WTA listi, Tereza je ostvarila u osmini finala savladavši drugu nositeljicu, 161. igracicu svijeta (66. prije tri godine), pet godina stariju Ruskinju Ekaterinu Bickovu 1:6, 6:4, 6:0.

Nažalost, bila je to i zadnja pobjeda mlade Porecanke na turniru s obzirom na to da je potom u cetvrtfinalu izgubila od kasnije finalistice Madarice Reke-Luce Jani 6:1, 5:7, 4:6 koju je ove godine vec dva puta pobjedivala u egipatskoj Gizi i na Hvaru.

Proteklog vikenda Mrdeža je uspješno prošla kvalifikacijski susret za plasman na istovrsni turnir u švedskom Ystadu pobijedivši Britanku Annu Fitzpatrick 6:1, 6:1, tako da je u prvom kolu ocekuje ogled sa Švedankom Annom Brazhnikovom.


Podijeli: Facebook Twiter