Mrdeža prošla prvo kolo kvalifikacija u Australiji

Tereza Mrdeža (Arhiva GI)
Tereza Mrdeža (Arhiva GI)

Najbolja istarska tenisačica Tereza Mrdeža za otvaranje sezone, u koju je ušla kao 191. tenisačica svijeta, izabrala je kvalifikacije Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine što se igra u Melbourneu.

Prvi ovogodišnji nastup bio je uspješan za 22-godišnju Porečanku koja je na betonu Melbourne parka drugi put uopće, nakon prošlogodišnjeg US Opena, zaigrala u kvalifikacijama jednog Grand Slama i prvi put ostvarila pobjedu.

Mrdeža je, naime, danas u prvom kolu sa 6:3, 5:7, 6:0, s odličnih 78 posto ubačaja prvog servisa, pobijedila mladu 17-godišnju Ruskinju Irinu Khromachevu koja je prije dvije godine, sa svega 15 godina bila prva juniorka svijeta.

Sljedeća suparnica Terezi će biti vršnjakinja Julia Glushko, druga tenisačica Izraela na WTA listi, rođena u Ukrajini, trenutno 177. tenisačica svijeta.

Za plasman u glavni turnir Australian opena u kvalifikacijama je potrebno ostvariti tri pobjede.

Pored pobjede u kvalifikacijama Melbournea koju si je sama priskrbila, nova čestitka na adresu Mrdeže stigla je i od izbornice Ive Majoli koja je Porečanku pozvala u sastav reprezentacije Hrvatske koju početkom veljače u Izraelu očekuje nastup na turniru euroafričke zone Federation Cupa.

Pored Mrdeže izbornica za nastup u Fed Cupu računa i na najbolju hrvatsku tenisačicu Splićanku Petru Martić te dvije velike nade, 16-godišnju Osječanku Donnu Vekić i 15-godišnju Dubrovkinju Anu Konjuh.

Mrdeža je prošle godine, također na turniru u Izraelu, debitirala u hrvatskoj Fed Cup reprezentaciji. (K. K.)


Podijeli: Facebook Twiter