Mrdeža: Da sam malo mirnije ušla u meč…

Propustila priliku, Tereza Mrdeža (M. MIJOŠEK)
Propustila priliku, Tereza Mrdeža (M. MIJOŠEK)

Najbolja istarska tenisačica Tereza Mrdeža nije uspjela zboriti svoj premijerni nastup na jednom Grand Slam turniru. U susretu 3. kola kvalifikacija US Opena poražena je od domaće predstavnice Victorije Duval u dva seta, dva puta po 6:3.

No u ovim je kvalifikacijama, nakon dugo vremena, odigrala na visokoj razini.

- Nakon onih dobrih proljetnih rezultata očekivalo se da ću ostvariti još bolje, sto je i normalno, ali sam na neki način postala "pohlepna" i jednostavno sam zaboravila uživati u pobjedama i veseliti se svakom novom meču.

I zato je došlo do poraza u prvim kolima turnira, onda do pada samopouzdanja i sve što ide uz to. Ipak, nastavila sam raditi, vjerovati u sebe i ovo je sad već korak naprijed. Odigrala sam dobra dva susreta u ovim kvalifikacijama. Uspjela sam posložiti svoju igru, upornost i vjeru u sebe.

Volim Ameriku, odgovara mi beton, toplina i ovakvo okruženje - javila se nakon poraza u 3. kolu kvalifikacija za US open Tereza Mrdeža.

U prva je dva susreta kvalifikacija Tereza pokazala kako igra u Americi. U susretu 1. kola kvalifikacija Porečanka je svladala Rumunjku Cristinu Dinu sa 6:3, 6:2, a potom je u 2. kolu u tri seta, 6:3, 2:6, 6:0, bila uspješnija od 28. nositeljice kvalifikacija Turkinje Cagle Buyukakcay. Nije ju zasmetala niti kiša koja je nakratko prekinula susret protiv turske igračice.

- Sretna sam što sam unatoč kiši i padu koncentracije u drugom setu uspjela ponovo vratiti fokus i koncentraciju. To se događa, kiša nekom pomogne nekom odmogne. Nakon kiše slijedi potpuno novi meč gdje je opet sve otvoreno. Potom sam u trećem setu zaista briljirala.

Nakon te pobjede uslijedio je poraz, posrnula je Mrdeža na posljednjoj stepenici. Ostala korak do raja.

- Šteta za ovaj današnji susret. To bi svatko rekao, pa i ja. Iako, izgubila sam od cure koja je kvalitetna, ima odlično kretanje, brzu loptu, niska je na nogama. Mlada nadobudna domaća tenisačica.

Žao mi je što nisam iskoristila pokoju šansicu više i manje griješila. Da sam samo malo mirnije ušla u meč ... Ali to je već ono, "što bi bilo kad bi bilo".

Bio je to dobar turnir nakon dužeg vremena. I sad ću si s užitkom priuštiti malo šetnje i razgledavanja po krcatom New Yorku. Samo za kratko, jer vrijeme ide i moram se spremiti za sljedeći turnir.

Nastavak slijedi u Quebecu. Ostat ću ovdje još odigrati tri turnira po Americi. Važno je da i dalje dobro igram, jer od dobre igre slijede dobri susreti i pobjede, a s pobjedama raste samopouzdanje. Onda je to fenomenalan osjećaj kojeg bi svi sportaši, sigurna sam, željeli - zaključila je porečka tenisačica. (R. CAR, Z. HORVAT)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.

 


Podijeli: Facebook Twiter