Mrak Taritaš podržala projekt Stancije Grande

Anka Mrak Taritaš i Ljubica Marfan (K. FLEGAR)
Anka Mrak Taritaš i Ljubica Marfan (K. FLEGAR)

Ministrica Anka Mrak-Taritaš obišla je s direktoricom savudrijskog Pelagiusa Ljubicom Marfan u pratnji umaškog dogradonačelnika i predsjednika županijskog HNS-a Veljka Ivančića i županijskog pročelnika za gospodarstvo Alena Damijanića, Stanciju Grande u Umagu u kojoj ta tvrtka već sedam godina priprema ostvarenje turističkog projekta s golf terenom i hotelom visoke kategorije, vrijednog 700 milijuna kuna.

Uručivši joj brošure o provedenim konzervatorskim istraživanjima, Marfan je podsjetila da je njihov projekt u skladu s Prostornim planom Istarske županije, izmijenjenim 2008. godine, kad je Pelagius Gradu Umagu dao zahtjev za neophodno usklađenje gradskog PPU-a sa županijskim, što je pokrenuto, ali još uvijek nije provedeno.

- Moj je dolazak podrška takvom jednom projektu, naravno, uz poštivanje svih uvjeta koji će biti propisani. Svi mi koji participiramo u Vladi nastojimo dati podršku investitorima i svatko u svom resoru maksimalno ubrzati procedure kako više ne bismo govorili o tako dugom nizu godina. Ministarstvo graditeljstva zadnje daje suglasnost i dobro je da smo upoznati s tijekom događaja, jer je onda puno manje problema kad treba dati suglasnost, objasnila je Mrak-Taritaš.

Napomenula je da je o svemu s investitorima razgovarala i prošlog ljeta te da koristi priliku da na licu mjesta vidi o čemu je riječ u trenutku kad se u obližnjem Crvenom Vrhu nalazi zbog predavanja na današnjem forumu o nekretninama. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter