Mrak subotnje veceri u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu nešto poslije 21 sat u mraku je ostao citav Porec s predgradima, okolna naselja do Stancije Danelon te južni i jugoistocni dio koji se napaja iz trafostanice na Molindriju (turisticki kompleksi Plava i Zelena laguna te sela Fuškulin, Jasenovica i druga, sve do Kloštra nad Limskim kanalom).

Struja se u vecem dijelu grada vratila nakon pola sata, s iznimkom ulica oko uprave Elektroistre, koje su ostale u mraku gotovo do nedjelje u podne.

U poreckom pogonu Elektroistre, gdje je dežurna služba imala burnu noc, pojašnjavaju da je izgorio glavni, 35-kilovoltni kabel što napaja citav grad i dio okolice. Trafostanica u Molindriju je za desetak minuta prebacena na napajanje iz Rovinja, a veci dio grada je u roku od pola sata prebacen na rezervni vod.

No tijekom normalizacije stanja neocekivano se blokirao visokonaponski sklopni blok u trafostanici kod zgrade Elektroistre. Služba ga nije uspijevala ukljuciti do tri sata ujutro, unatoc pojacanju koje je stiglo iz Pule, pa su stanovnici ulica Ane Guštin, Rajka Stipe, Ivana Matetica Ronjgova i susjednih struju dobili tek oko 10 sati u nedjelju, a neki i nakon toga.

U Elektri kažu da ce se tim kvarom morati pozabaviti serviseri iz zagrebackog Koncara, vjerojatno vec u ponedjeljak, a najavljuju i popravak pregorenog kabela. Produ li bez iznenadenja, radovi nece rezultirati prekidima isporuke struje, a sve eventualne prekide nakon toga Elektra ce unaprijed najaviti.

Vele i da kvar nema veze s oštecenim 10-kilovoltnim kabelom u Ulici Mate Vlašica, na kojem bi u ponedjeljak takoder trebali poceti popravci.


Podijeli: Facebook Twiter