Mrak film ispred kina Twin peaks

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Okoliš zgrade Mirna u Ulici Narodnog doma, u koju bi se, doduše nakon kompletnog preuredenja, trebalo preseliti sjedište Županijske skupštine, trenutno ne djeluje nimalo reprezentativno.

Na obrubu parkirališta pod naplatom nalazi se sedam širokih rupa nastalih propadanjem kamenih poklopaca nekadašnjeg toplovoda. Opasnost od ozljeda možda ne bi toliko prijetila da radi javna rasvjeta, no od desetak rasvjetnih tijela na izlizanom platou parkirališta svijetli ih tek nekoliko. Kada se tome doda mracni i grbavi prolaz kroz parkic prema Rašanovoj ulici te neosvijetljene i nefunkcionalne stube prema gradskoj tržnici, dojam prostora najbolje ilustrira naziv preživjelog pazinskog kina, koje se zajedno s Prekršajnim sudom i Osnovnom glazbenom školom nalazi u zgradi Mirna, a ime mu je "Twin peaks".

"Rupe ce se popuniti i popraviti javna rasvjeta, ali u vece investicije necemo ici jer ce se kompleks rekonstruirati za potrebe Županijske skupštine", rekao je gradski komunalni procelnik Daniel Maurovic. Ipak, ne zna se ni približno kada bi radovi mogli poceti jer sve "ovisi o Županiji". Zanimljivo, gotovo identican odgovor pred dvije je godine dobila novinarka Glasa Istre od tadašnjeg procelnika koji je izjavio da se zbog skore rekonstrukcije nece ici ni u kakve komunalne zahvate, pa su rupe ostale do danas.


Podijeli: Facebook Twiter