Mracna strana kulta licnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na drugoj veceri umaškog medunarodnog komornog teatra "Zlatni lav" prikazana je "Evita", nezavisna produkcija zagrebackog Kazališta hotel Bulic, koju je režirala Senka Bulic prema tekstu romanopisca i dramaticara Raula Damontea zvanog Copi.

Glavni lik utjelovila je Nina Violic, njenu majku Jelena Miholjevic, supruga, argentinskog predsjednika Juana Dominga Perona odigrao je Darko Japelj, Kristijan Beluhan bio je Evitin pomocnik, a Miro Manojlovic bolnicarka.

Bila je to farsa koja se pozabavila mracnom stranom kulta licnosti i to kroz pricu o zadnjim danima Evite Peron koja se bori s opakom bolešcu i osobama iz najbliže okoline. Glazbu potpisuju Aleksandar Antic i Luka Barbic iz grupe TBF, koji cesto suraduju sa Senkom Bulic.

Copi je napisao farsu o njenoj agoniji i prikazao je na groteskan i apsurdan nacin. Na sredini scene je odar obložen zrcalima i posut biserjem, koji simbolicki naglašava glavne teme predstave - smrt, samoljublje, pravljenje životnog rezimea, suocavanje sa sjecanjima i pohlepa za bogatstvom.

Publika je predstavi, u koju su se uklopile pjevne i plesne dionice na tragu cabareta, dala ocjenu 4,39.


Podijeli: Facebook Twiter