Mr. Beautiful pleše na klaviru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

LMC Jazz Festival koji se održava u Lighthouse Music Clubu sinoc je nastavljen nastupom americkog pijanista Georgea Cablesa. Njemu su u poslu pomogli Dušan Kranjc (bubnjevi) i Nenad Mirt (kontrabas), koje je Cables pohvalio rekavši da su se tek sreli, a odlicno sviraju zajedno.

Koncert zapoceo nježnom "You Are My Everything" i nastavio s "You Throw My Heart" te je prisutnima pokazao zašto ga zovu Mr. Beautiful - naprosto pleše na klaviru. Kada je nježan, nije sladunjav, a kada zakomplicira, nije ni dosadan ni naporan. Godine i godine iskustva, ali i neprikosnoveni talent glavni su asovi u Cablesovom rukavu koje izvlaci iz note u notu.

"Mr. Baggy Pants", "Helena's Song", "Body and Soul", "You Step Out of a Dream", "Up Jump Spring", "I Should Care", "I Told You So", "Some Day My Prince Will Come" i "All Or Nothing at All" imena su klasika, ali i originalnih kompozicija kojima je oduševio publiku koja je sve njegove numere pozdravila aplauzom. Kranjc i Mirt svoj su posao takoder odlicno odradili, pogotovo ako se uzme u obzir da su se s Cablesom tek upoznali.

George Cables se sad vec davne 1977. godine prikljucio kvartetu legende hard-bopa Dextera Gordona te se zaljubio u zvuk akusticne klavijature. Cables je i kompozitor, a u svojoj je dugogodišnjoj karijeri suradivao s velikanima jazza kao što su Joe Henderson, Roy Haynes, Art Papar, Freddie Hubbard, Woody Shaw, Bobby Hutcherson i mnogi drugi.

Sljedeci izvodac na programu LMC Jazz Festivala je americki blues i jazz vokalist Dennis Rowland, koji ce nastupati 13. i 14. lipnja, a 15. lipnja na terasu LMC-a vracaju se Oleg Kireyev i Time Machine Band, koji ce tom prilikom svirati najpoznatije skladbe Milesa Davisa. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter