Možemo pokrenuti svekoliki rast i razvoj Pazinštine

Ivica Franković, Ivan Bubić i Anamarija Kurelić (M. RIMANIĆ)
Ivica Franković, Ivan Bubić i Anamarija Kurelić (M. RIMANIĆ)

Ivan Bubić, HDZ-ov kandidat za pazinskog gradonačelnika, na konferenciji za novinare predstavio je svoj program i kandidate za svoje zamjenike. U radu za, kako kaže, opće dobro pomoći će mu Anamarija Kurelić i Ivica Franković. Bubić, trenutno državni tajnik u državnom Uredu za središnju javnu nabavu, ima velikog iskustava u politici, u financijama, ali i gospodarstvu. Stoga, smatra, kako mu radno iskustvo u spomenutim djelatnostima daje prednost pred ostalim kandidatima. Sve je svoje znanje spreman staviti u službu građana Pazinštine kako bi Pazin saživio kao istinsko središte Istarske županije, ali i sredina ugodna za život.

Za školu u jednoj smjeni

Svjestan potencijala grada kojem će voljom birača postati gradonačelnik uvjeren je kako će uz podršku vlade, ali i drugih izvora financiranja ostvariti za Pazin mnoge značajne projekte. Na njegovoj listi prioriteta su Dom za starije i nemoćne, zatim novi autobusni kolodvor te izgradnja gospodarskih zona prilagođenih privlačenju većih proizvodnih gospodarskih subjekata. Kroz projekte i događanja omogućit će se rast turističkog prometa, a uz potporu nadležnih ministarstva veliki potencijal Bubić vidi u izgradnji Istra inspirit fantasy parka i sličnih sadržaja koji se temelje na doživljajnom turizmu. Budući da je Pazin jedno od značajnijih istarskih obrazovnih središta Bubić će se založiti za dogradnju Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile kako bi svi učenici nastavu mogli polaziti u jednoj smjeni.

- Izvršna vlast u Istri premalo se bavi novim produktivnim stvaranjem, kaže Bubić. Nasuprot tomu on nudi politiku ulaganja, gospodarskog rasta i zapošljavanja. "Našem gradu treba efikasno i stvaralački orijentirano vodstvo koje može pokrenuti svekoliki rast i razvoj", ističe Bubić. Na tom putu treba efikasnije koristiti sredstva fondova EU, a svojim poznavanjem institucija EU i Hrvatske države, dodaje, može stvoriti preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta. Podizanje gospodarskih aktivnosti i rast gospodarstva najbolji su socijalni program, poručuje Bubić.

Pazinu vratiti život

Na tom putu postoje potrebe koje treba zadovoljiti, stoga će se Anamarija Kurelić prosvjetna djelatnica, zalagati da se učenicima osiguraju besplatni udžbenici te besplatni vrtić za treće i svako slijedeće dijete. Kako bi se pomoglo roditeljima i mladima od velikog su značaja subvencije i stipendije, besplatna marenda i produženi boravak za učenike, ali i izvaninstitucionalni oblici obrazovanja kao i odgoj kroz djelovanje raznih udruga i klubova.

Ivica Franković drži da je izgradnja autobusnog kolodvora u Pazinu jedan od prioriteta. Ne smije se zapostaviti niti razvoj ostale prometne infrastrukture stoga je posebno izdvojio ceste za Ježenj, Frančine i Trviž. "U Pazin moramo vratiti život. Pazin je centar Županije i moramo mu vratiti dignitet", poručuje Franković. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter