Možemo pobijediti i Manchester United

Chung Woon (D. MEMEDOVIĆ)
Chung Woon (D. MEMEDOVIĆ)

Tri su tek kola ostala do kraja jesenskog dijela polusezone Prve HNL. Tek jednu će Istra 1961 utakmicu odigrati pred svojim navijačima, ovu nedjeljnu s Dinamom, a potom će još gostovati kod Zagreba i Hajduka. Dakle još 270 minuta igre nakon kojih će, već tradicionalno, biti promjena u pulskoj svlačionici. Neki koji nisu izborili priželjkivanu minutažu u zeleno-žutom dresu potražit će druge klubove, a neki će možda ostvariti i transfer. Otići u jači klub i ujedno malo popuniti kronično praznu pulsku blagajnu. U nizu igrača koji bi ove zime mogli ostvariti takav scenarij je i Koreac Chung Woon koji je već gotovo dvije godine igrač Istre 1961 s kojom ga ugovor veže do ljeta. Stigao je na "Drosinu" kao anonimac i potom si dobrim igrama izgradio ime.

- Mislim da sam u Puli godinu i deset mjeseci, odnosno nakon ove tri utakmice bit će točno dvije sezone kao igram za Istru 1961 - rekao je Woon na sad već vrlo dobrom engleskom jeziku. Kad je tek stigao u Pulu upravo je slabo znanje engleskog bio glavni problem u komunikaciji. Sad to više nije slučaj. - Potrudio sam se da naučim. Išao sam na tečaj ovdje, a učio sam i putem interneta i sad je već puno bolje. Hrvatski? Znam neke riječi, ali mi je puno lakše govoriti engleski.

Gotovo dvije godine nakon dolaska Woon se potpuno priviknuo, na klub, grad, ali i hrvatski nogomet.

- Sad kad je i žena uz mene sve je puno lakše, ali i zbog toga što sam se navikao na Pulu i Hrvatsku. Uživam biti ovdje, volim Hrvatsku. Što se lige tiče, kvaliteta je dobra, naravno ima i problema, evo vidim da svi stalno spominju Mamića. Ne znam zašto, ali …

Igrač iz Južne Koreje dosad je najviše igrao na poziciji lijevog beka, no ove ga sezone Igor Pamić vrlo često gura na stopera, posebno u situaciji kad pulska momčad napada pa mu treba brža zadnja linija. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter