Možemo ostvariti ono što građani očekuju

Sandro Jurman
Sandro Jurman

Aktualni načelnik Općine Kanfanar, Sandro Jurman i na predstojećim lokalnim izborima bit će kandidat HSLS-a za tu dužnost. Razloga za odustajanje nema. Ide naprijed i dalje, tjeraju ga rezultati.

- U proteklom mandatu Općina Kanfanar realizirala je mnoge kapitalne projekte, usprkos činjenici što smo poreznom reformom koju je provodila država, bili uskraćeni za čak pet milijuna kuna. Realizirali smo važne projekte kao što je sustav odvodnje za naselja Marići i Burići, mrtvačnicu na groblju u Dvigradu, rekonstruirali državnu cestu na dionici Rovinjsko Selo - Kurili, izgradili park na Placi, modernizirali javnu rasvjetu, asfaltirali nerazvrstane ceste, rekao je Sandro Jurman, dodajući i da se nije zaboravilo ni na turističke sadržaje a značajni korak ka njihovoj realizaciji učinjen je  profesionalizacijom rada Turističke zajednice.

Jurman je podsjetio i da su za mnoge financijski izdašnije projekte znali iznaći sredstva, poput milijun kuna iz EU fondova za revitalizaciju Dvigrada, ali i na to da su prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja danas jedna između trideset najrazvijenijih lokalnih jedinica u Hrvatskoj.

Istaknuo je da će općina pod njegovim vodstvom nastaviti s realizacijom mnogobrojnih i već pripremljenih projekta kao što je nastavak rekonstrukcije državne ceste 303 (Kurili-Okreti). Izgradnja školske kuhinje i blagovaonice u OŠ Petra Studenca, izgradnju kanalizacije u naselju Maružini, revitalizaciju Dvigrada i osnivanje istoimenog muzeja.

- Osim toga valorizirat ćemo Limski kanal kroz projekt turističko-rekreacijskog parka, urediti parkiralište i Trg na Placi, izgraditi lovački dom Prikodrage, komunalno i hortikulturno urediti sva naša naselja kao i prostore starih škola u Kanfanaru i Baratu, poručio je Sandro Jurman, zaključivši da lista HSLS-a za Općinsko vijeće Kanfanara nisu samo slova na papiru, već ljudi koji mogu i hoće ostvariti ono što građani od njih očekuju". (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter