Može li Štok ugroziti aktualnog gradonačelnika?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za dva mjeseca građani će na lokalnim izborima odlučiti tko će ih voditi naredne četiri godine. Iako je najveća pažnja Istrana usmjerena na to tko će postati novi župan nakon povlačenja Ivana Jakovčića, zanimljivo će biti i natjecanje za pulskog gradonačelnika, i sve to nakon raspada donedavno čvrste koalicije IDS-a i SDP-a.

Kako trenutno stvari stoje, Puljani će moći birati između šest kandidata, iako se u nekim anketama spominje i jedna kandidatkinja, pa se čini da će na izbornim listićima ipak biti sedam imena.

Posljednjih dana prezentirano je, naime, istraživanje agencije IPSOS Puls, rađeno za potrebe SDP-a, koje je pokazalo da u utrci za gradonačelnika Pule vodi kandidat IDS-a i aktualni gradonačelnik Boris Miletić. On bi, prema toj anketi, osvojio 38 posto glasova. Prema anketi, slijedi nezavisna gradska vijećnica Loredana Štok s 19,2 posto glasova, dok je na trećoj poziciji SDP-ov kandidat Peđa Grbin s 14 posto glasova.

Povjerenik SDP-a za Pulu Danijel Ferić istaknuo nam je da SDP ne zna kako je anketa dospjela u medije te nam ne može proslijediti podatke ankete za pulskog gradonačelnika, ali ističe da je vjerodostojna i rađena na puno većem uzorku građana od konkurentskih, te da su objavljeni podaci za pulskog gradonačelnika približno točni uz sitna odstupanja.

Ako je to točno, onda se SDP-u u Puli, odnosno, aktualnom saborskom zastupniku i gradskom vijećniku Peđi Grbinu, ne piše dobro.

Uistinu veliko iznenađenje je druga pozicija dugogodišnje nezavisne vijećnice Loredane Štok, tim više što dosad nije istaknula svoju kandidaturu. Posljednje dvije godina izuzetno je malo prisutna u javnosti, no druga pozicija, i to vrlo čvrsta ispred velikih stranačkih mašinerija SDP-a i HDZ-a, pokazuje da je Puljani očito nisu zaboravili.

Štok je ostala tajnovita što se tiče službene kandidature za gradonačelnicu, rekavši nam da će se sve znati kada se budu predavale liste, što daje naslutiti da će ona i njena nezavisna lista biti na izbornim listićima. Ipak, kratko nam je komentirala rezultate ankete i svoju dobru poziciju.

- Zahvalila bih se građanima koji su u meni prepoznali najbolji izbor za gradonačelnicu Pule. Ti građani su u pravu jer ovom gradu treba napokon netko sa zrelošću, iskustvom i znanjem da Pulu iz gliba u kojem se sada nalazi pretvori u grad kakav zaslužuje biti, rekla nam je Štok. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter